Bijenhotel en picknickbank in recreatiedomein Distelhoek dankzij Merksems wijkbudget

Met de steun van het Merksemse wijkbudget plaatsten een aantal buurtbewoners met groene vingers een groot bijenhotel in het recreatiedomein Distelhoek. En om het extra gezellig te maken voegden ze er een picknickbank aan toe. Die werd gemaakt met hout van gerooide bomen.

Met het bijenhotel geven de buurtbewoners de bijen een duwtje in de rug. Rondom het bijenhotel zorgt de groendienst voor gewild gras. Het gras wordt er extensief gemaaid. Op die manier verhoogt de biodiversiteit, is er voldoende voedsel voor de bijen en vinden zij en andere dieren er een schuilplaats.

Om het bijenhotel en de picknickbank op een leuke manier in te huldigen en in gebruik te nemen, kwamen de buurtbewoners afgelopen zaterdag samen met een hapje en drankje.

Met het wijkbudget steunt men in 2023 graag de natuur, duurzaamheid en biodiversiteit. Merksemnaren die zelf ook graag samen met andere buurtbewoners een project uitwerken dat het samenleven in de buurt aangenamer maakt, worden uitgenodigd om een project in te dienen voor 2024. Alle info over het Merksemse wijkbudget is te vinden op www.merksem.be/wijkbudget.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.