Schoolstraat als proefproject in Krokusstraat Merksem

De Krokusstraat in het district Merksem wordt als proefproject een schoolstraat, vanaf maandag 11 maart voor een periode van minimaal zes maanden.??

Deze nieuwe schoolstraat bevindt zich aan basisschool GO! Het Laerhof. ?

Bij het begin van elke schooldag wordt de -doodlopende- Krokusstraat aan het begin, ter hoogte van de Nieuwdreef, gedurende 30 minuten met een nadarhek afgesloten. Dat om voorrang te geven aan de schoolgaande kinderen en hun begeleiders die zich te voet of met de fiets of step verplaatsen. Het gaat om alle schooldagen van maandag tot en met vrijdag, van 8.00 uur tot 8.30 uur. Gemotoriseerd verkeer wordt tijdens dat halfuur geweerd. De parkeerbalans blijft ongewijzigd.?

Met deze ingreep willen de stad Antwerpen en het district Merksem de verkeersveiligheid aan basisschool GO! Het Laerhof verbeteren. De proefperiode die minimaal zes maanden duurt, start op 11 maart en zal nadien geƫvalueerd worden. Dan wordt beslist om de ingrepen permanent te maken, eventueel bij te sturen, of stop te zetten.?

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.