Weer

Merksem
23 oktober 2017, 4:10
Bewolkt
Bewolkt
10°C
gevoelstemperatuur: 7°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 81%
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
zonsopgang: 8:19
zonsondergang: 18:32
Verwachting 23 oktober 2017
dag
Stortbuien
Stortbuien
15°C
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 18 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
12°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 24 oktober 2017
dag
Stortbuien
Stortbuien
18°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
12°C
windsnelheid: 7 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 25 oktober 2017
dag
Meest bewolkt
Meest bewolkt
18°C
windsnelheid: 7 km/h WZW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
11°C
windsnelheid: 4 km/h ZZW
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 26 oktober 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
18°C
windsnelheid: 4 km/h ZW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Bewolkt
Bewolkt
11°C
windsnelheid: 4 km/h WZW
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 27 oktober 2017
dag
Bewolkt
Bewolkt
15°C
windsnelheid: 11 km/h WNW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
9°C
windsnelheid: 7 km/h W
Windstoten: 14 km/h
 

Archief

Zorg dat je verhaal klopt

Wanneer je de politie wat probeert wijs te maken, moet je er wel voor zorgen dat je verhaal geloofwaardig is. Zo probeerde een 89-jarige uit Schoten zaterdagnacht aan de politie uit te leggen dat enkele autodieven er met zijn auto vandoor waren gegaan. Waarna ze de BMW in een Merksems dok reden. Maar uiteindelijk bleek dat hij dat zelf had gedaan, in dronken toestand.

De man reed zaterdagavond omstreeks 22u met zijn BMW break vanuit de Eugeen Meeusstraat rechtdoor, door de vangrail op het T-kruispunt met de Westkaai. Hij belandde in het water van het Groot Dok. Een getuige hoorde de plons en toen hij kwam kijken, zag hij een kale man uit het water klauteren en instappen in een andere auto. De hulpdiensten werden verwittigd en toen ze ter plaatse kwamen, gingen duikers van de brandweer in het water om te controleren of er nog andere personen in de auto zaten. De politie ging op zoek naar de ‘verdwenen’ man.

Al snel bleek dat de BMW toebehoorde aan een 89-jarige man uit Schoten. Die vertelde dat zijn auto was gestolen. Maar wanneer de politie achter zijn identiteitskaart vroeg, viel hij door de mand. De man haalde een doorweekte portefeuille boven. De agenten hadden natuurlijk direct door dat dit de man was die men uit het water zag klimmen. De man probeerde nog een uitleg te verzinnen en verklaarde dat hij door wegwerkzaamheden de weg kwijt was gespeeld in Merksem en zo in het dokwater was gereden. Uiteindelijk bleek dat hij te veel gedronken had. Zijn rijbewijs werd ingetrokken.

Ook de auto die de man meenam werd teruggevonden. De bestuurder van de bordeauxkleurige auto kende de Schotenaar naar eigen zeggen niet. Maar uiteindelijk bleek de chauffeur toch een vriend van de bejaarde te zijn. De 89-jarige had hem opgebeld omdat hij in Merksem woont. De Schotenaar was bij zijn duik in het dok ook zijn huissleutels verloren. Daarom had hij bij zijn thuiskomst een raampje van de achterdeur moeten intrappen om binnen te geraken.

Geef een reactie