Google rijdt rond in Merksem

Eerder deze week reed een wagen van Google Street Views door Merksem. De auto is nogal bizar om te zien. Bovenop het dak staat een stang met daarop verschillende camera’s. Google Street View is een dienst van Google, waarbij je 360°-panorama-foto’s kan bekijken van straten op straatniveau. De dienst is een aanvulling op Google Maps en Google Earth en werd gelanceerd op 25 mei 2007.

Tegen de dienst is van verschillende kanten geprotesteerd, omdat de foto’s een inbreuk kunnen betekenen op het recht op privacy. Er zijn foto’s op het net te zien van mannen die een stripclub verlaten, zonnebaders, ouders die hun kind slaan of mannen die een prostituee oppikken. Google heeft als reactie de resolutie van de foto’s vermindert en heeft het eenvoudiger gemaakt om foto’s te laten verwijderen.

Meer info?
http://nl.wikipedia.org/wiki/Google_Street_View

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.