Opnieuw meer bussen in De Lunden

Na een jarenlang protest van de buurtbewoners heeft De Lijn in februari bus 123 een nieuwe route gegeven om zo De Lunden te ontlasten. In de straat kan langs twee kanten worden geparkeerd en door de hoge parkeerdruk moeten auto’s vaak op het voet- of fietspad rijden om een bus te kunnen kruisen. Sinds vorige week maandag heeft De Lijn de vernieuwde route opnieuw aangepast. Lijn 123 passeert opnieuw langs De Lunden.

De bewoners reageren verbolgen. Ze werden niet op de hoogte gebracht, er gebeurden geen aanpassingen om het verkeer te verbeteren. Er rijden zo’n 18 bussen per uur door de te smalle straat. Vorige week heeft een bus nog een auto beschadigd en een spiegel afgereden. De chauffeur reed toen gewoon door.

Gelukkig voor de inwoners van De Lunden blijkt het om een tijdelijke maatregel te gaan. Tot de werken in de Laaglandlaan voorbij zijn, rijden bussen 660 en 33 opnieuw door de Lunden. Toch spijtig dat De Lijn de bewoners niet op de hoogte bracht.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.