1e Provinciale Wuustwezel-K Merksem SC 0-1

Ondanks de hele wedstrijd onder druk te hebben gestaan heeft Merksem SC zondag op het plein van Wuustwezel knap drie punten veroverd. De bezoekers kwamen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een prima goal van Khalid Moussaoui, en wisten de minimale marge met veel inzet en een aantal prachtige reddingen van doelman Dennis Gys tot aan het laatste fluitsignaal vast te houden. Met de twee moeilijke verplaatsingen naar ’s Gravenwezel en Vlimmeren voor de boeg waren het voorwaar drie zeer welkome punten.

Zonder de geschorste Chukwugbo en de gekwetsten Van Campfort en Vervecken begon SC aan het avontuur in het schitterende sportpark aan de Bredabaan. En men mocht al meteen een flinke opsteker op de hoed steken. Na tien minuten stond Wuustwezels defensie namelijk te slapen toen Khalid Moussaoui door het midden de diepte in werd gestuurd. Omdat de keeper de fout maakte te ver uit zijn doel te komen was het voor de snelle Merksemse spits een koud kunstje om de botsende bal over de doelman in het lege doel te wippen: 0-1.

Vrijwel direct ging Wuustwezel agressief op zoek naar de gelijkmaker, maar de nodige precisie ontbrak bij de thuisploeg, en wanneer die er wel was stond Dennis Gys een doelpunt in de weg. Het beeld van de wedstrijd veranderde ook na de pauze niet, al had Merksem het zichzelf een stuk makkelijker kunnen maken wanneer het direct na de hervatting de 0-2 op het scorebord had gezet. Een hard schot van Demba werd echter door Jonas Tanghe knap uit zijn doel geranseld.

Daarna was het eigenlijk al Wuustwezel wat de klok sloeg, zonder dat de gastheren overigens al te zware druk ontwikkelden. De Merksemse defensie stond goed en in Boatey Amoo had men precies die bijter op het middenveld waaraan het in de eerste vier matchen een beetje had ontbroken. Na de kans van Demba wist Merksem overigens zelf ook weinig potten meer te breken voor het doel van Tanghe.

Maar goed, wanneer de tegenstander niet scoort heb je aan ̩̩n doelpunt genoeg, zo bleek ook vandaag. Wuustwezel kwam in de allerlaatste seconde van de wedstrijd nog een keer heel dichtbij toen Lenaerts vanaf 20 meter, iets links van de as van het veld, mocht aanleggen voor een vrije trap. De poging van Lenaerts was goed, maar de redding van Gys was Рwederom Рbeter en zo bleef het na 95 lange minuten 0-1 voor SC.

Matchwinnaar Khalid Moussaoui was na afloop een tevreden mens: “We stonden heel de match onder druk en we hebben echt wel wat geluk gehad. Het was een beetje als het Inter Milaan van Mourinho heh, maar het kon niet anders. We zijn daardoor echter niet minder blij met de drie punten. We hebben er nu zes en dat geeft vertrouwen voor de moeilijke verplaatsingen die nu volgen. Maar pas op: ook tegen ’s Gravenwezel en Vlimmeren is het ook gewoon 11 tegen 11,” aldus de Merksemse aanvaller.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.