Celstraf en werkstraffen voor slagen aan scheidsrechter

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft 3 twintigers veroordeeld voor de slagen die ze scheidsrechter Dirk Somers toebrachten na een uit de hand gelopen voetbalwedstrijd in Merksem. Op 15 maart 2008 was er een wedstrijd tussen Reunion Merxem en Berchem City die een kwartier voor het einde uit de hand liep.

Silver M. (22) kreeg 20 maanden, waarvan 10 maanden effectief. Hillal H. (23) en Benny H. kregen een werkstraf van respectievelijk 220 en 260 uur. Het trio moet ook 275 euro boete betalen. Een vierde beklaagde werd vrijgesproken.

Dirk Somer houdt een blijvende invaliditeit aan het incident over. De beklaagden moeten hem een provisionele schadevergoeding van 5.168 euro betalen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.