Bisschoppenhoflaan

De Bisschoppenhoflaan in Deurne krijgt binnenkort een grondige opknapbeurt. De Vlaamse overheid en de stad Antwerpen werken samen om van deze drukke verkeersader een veilige fietsomgeving te maken. De werken starten op maandag 6 juni 2011 tussen de Ten Eekhovelei en de Lakborslei. Maar reeds vanaf begin deze week is men bezig met een aantal voorbereidingen. De ingreep zal ongeveer 4,5 maanden duren.

Na de werken zal men er een nieuw wegdek, nieuwe parkeerstroken en ook nieuwe fiets- en voetpaden vinden. Fietsers krijgen een breder fietspad met een veiligheidsbuffer tussen de parkeerstrook en het fietspad.

De heraanleg gebeurt in 2 fases waarbij telkens in 1 rijrichting gewerkt wordt. De aannemer start met de staduitwaartse zijde, van de Ten Eekhovelei tot aan de Lakborslei. Nadien is het de beurt aan de stadinwaartse zijde van de Bisschoppenhoflaan. Aan de kant waar gewerkt wordt, beschikt het verkeer steeds over 1 rijstrook. De rechterrijstrook dient overdag als werfzone en tussen 17 en 6.30 uur als parkeerstrook.

Voor het verkeer in de tegenovergestelde rijrichting geldt er slechts 1 tijdelijke maatregel. Wie van uit de zijstraten komt, moet verplicht rechtsaf richting het centrum rijden. Automobilisten kunnen er steeds over 2 rijstroken. Ook de aangrenzende straten blijven bereikbaar.

Als er staduitwaarts gewerkt wordt, kunnen automobilisten tijdelijk niet in de zijstraten, zoals de Van Deynsestraat. Bij de geplande fasewissel keren, naast de rijrichting, ook de tijdelijke maatregelen om. Dan moet het stadinwaartse verkeer over 1 rijstrook en worden de zijstraten, zoals de Albert Bevernagelei, afgesloten.

Tijdens de werken gelden plaatselijke omleidingen, waarbij eenrichtingsstraten worden opgeheven om de bereikbaarheid te garanderen.

Voor fietsers en voetgangers blijft de werfzone steeds toegankelijk. De handelaars op de Bisschoppenhoflaan blijven bereikbaar via tijdelijke opritten.

Het spreekt voor zich dat zulke werken ook enige hinder zullen veroorzaken voor het verkeer vanuit Merksem.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.