Huisartsenwachtpost

Na zo’n 3 jaar voorbereiding komt er een huisartsenwachtpost in Merksem. Deze komt naast de spoedafdeling van het Jan Palfijnziekenhuis. Iedereen uit Antwerpen Noord (Merksem, Ekeren, Luchtbal, Berendrecht, Zandvliet, Lillo, Stabroek en Hoevenen) die tijdens het weekend een dokter nodig heeft, kan vanaf 15 juli terecht in de nieuwe wachtpost.

Al sinds het openen van de wachtpost in Deurne in 2007 praat men over een wachtpost in Merksem. De locatie was snel gevonden, maar niet iedereen was akkoord met de komst van de wachtpost. Nu de problemen en discussies zijn afgerond bezit Merksem de eerste wachtpost naast een spoeddienst. Ongeveer 80 dokters werken mee aan de wachtpost.

Wanneer je tijdens het weekend ziek wordt, krijg je via het centraal oproepnummer 0900/10512 een dokter van wacht uit de buurt doorgeschakeld, waarmee je verder kunt afspreken. Vanaf 15juli kom je terecht bij de huisartsenwachtpost in Merksem. Je kan daar op raadpleging komen of, indien nodig, een dokter op huisbezoek laten komen. In de wachtpost kan je tijdens het weekend ook op vrije raadpleging komen.

Komende zaterdag wordt de wachtpost ingewijd in aanwezigheid van burgemeester Patrick Janssens.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.