Gewonden bij ongeval met lijnbus

UPDATE
Op de Bredabaan is rond 12u20 een bus van De Lijn op een wagen gebotst die de bus- en trambedding wilde oversteken. De autobestuurder raakte zwaargewond. Ook de chauffeur van de bus en 4 passagiers liepen lichte verwondingen op. Het ongeval gebeurde ter hoogte van het kruispunt met de Melgesdreef.

Richting Antwerpen was file ontstaan, de bestuurder van een zwarte Volvo wou plots links afslaan en de bus- en trambedding oversteken. Maar hij had de aankomende bus 650 uit Brasschaat niet gezien. Hij werd daarbij in de flank gegrepen door een bus en vloog als gevolg tegen een monovolume waarna hij naar de overkant van de baan werd geslingerd.

Door de klap kwam de monovolume met 2 andere auto’s in aanraking.

De bestuurder van de Volvo moest door de brandweer uit zijn voertuig gehaald worden. De bestuurder van de bus werd in schock afgevoerd en 4 passigiers waren lichtgewond.
Bij de monovolume bleef de schade beperkt.

De Bredabaan, richting Antwerpen, werd tussen Horstsebaan en Melgesdreef helemaal afgesloten en het verkeer, waaronder ook het busverkeer, werd omgeleid via de autosnelweg. Geluk bij een ongeluk: omwille van de braderij reden er al geen trams over de Bredabaan, deze moesten dus niet omgeleid worden.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.