omgaanmetbrandwonden.be

Het nazorg- en onderzoekscentrum voor brandwonden en littekens Oscare lanceert een nieuwe website over omgaan met brandwonden. Op omgaanmetbrandwonden.be leren kinderen, jongeren en volwassenen hoe ze met brandwonden moeten omgaan en hoe ze brand kunnen voorkomen.

Oscare voldoet hiermee aan een groeiende vraag naar laagdrempelige informatie over brandwonden. Brandwondenslachtoffers (en hun familie, vrienden,…) gaan op het internet op zoek naar duidelijke antwoorden op hun vragen. Onze ervaring met slachtoffers leert dat ook kinderen dat doen. Maar ze begrijpen niet altijd wat er staat.

Het opzet is tweevoudig: enerzijds informatie verschaffen van bij opvang tot reïntegratie; anderzijds preventietips aanreiken om mensen op een bewustere manier te leren omgaan met hun eigen brandveiligheid.

Op www.omgaanmetbrandwonden.be vinden brandwondenslachtoffers antwoorden op moeilijke vragen, erkenning voor hun problematiek en tips die hen kunnen helpen om hiermee om te gaan. Kinderen leren ondermeer via interactieve spelletjes brandgevaarlijke situaties in te schatten. In de toekomst verschijnen nog meer informatieve animaties en cartoons.

Deze website is een creatie van Media-Vision, en werd ontwikkeld met steun van de Vlaamse Overheid.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.