Grote Stroboer 2012 bekend

Sinds 1996 reikt het districtsbestuur elk jaar de Grote Stroboer uit, een ereprijs die de inzet van een verdienstelijke Merksemnaar of vereniging beloont. Dit jaar is Hubert du Pont de laureaat.

Hubert is voorzitter van de lokale Middenstandsbond en al jarenlang actief in Merksem. In de jaren ’50-’60 organiseerde hij met een aantal vrienden de jaarlijkse parochiale Vlaamse Kermis en Handelsbeurs. In 1965 werd hij bestuurslid van de Merksemse Middenstandsbond, de spil en draaischijf van een hele reeks organisaties en evenementen.

Hij zette ook mee zijn schouders onder de braderij op de Bredabaan, met als absolute topper een samenwerking tussen de Middenstandsbond en het Stella Marisinstituut. Met 1,5 kilometer kaastafel en 6.000 deelnemers haalden ze het Guinness Book of Records. Dat record staat er nog altijd in.

Hubert was ook politiek actief. In 1971 werd hij verkozen tot provincieraadslid, een mandaat dat hij tot in 2000 behield. Hij werd nadien de eerste Erevoorzitter van de Provincieraad van Antwerpen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.