OLSE – Waasmunster 20 – 18

OLSE blijft aan de leiding.

Een regelrechte topper in tweede nationale, de eerste tegen de derde. Voor OLSE de tweede topper op rij en na het verlies van vorige week diende er zonder pardon gewonnen te worden. Klein probleempje hierbij het was tegen Waasmunster dat al jaren de angst tegenstander is van OLSE.

Waasmunster nam duidelijk de beste start en na 0 – 2 en 2 – 2 ging het na goed 10 minuten spelen naar 3 – 6. OLSE herschikte zijn verdediging en met een heroptredende Tom Hens kwam er ook structuur in de verdediging. OLSE kon de scheve situatie ombuigen onder regie van Jimmy Jacobs en met doelpunten van Sten Dielen, Johannes Verhoeven en Joost Vanderhallen die op de pivot de geblesseerde Wim Verhaegen verving, kwam er 5 minuten voor het einde van de eerste helft 11 – 8 op het scorebord. De rust bereikten we bij een 12 – 10 stand. Zoals de cijfers al doen vermoeden waren de verdedigingen duidelijk de baas over de aanvallers.

De tweede helft bracht zowaar een copy van de eerste helft. Weer was het Waasmunster dat het best uit de startblokken schoot 14 – 14 na 10 minuten en op een kwartier van het einde, na enkele stevige missers van OLSE of waren het sublieme reddingen van de Waasmunster doelman, namen ze zelfs het heft in handen 15 – 16. OLSE, met voor het eerst de Merksemse leeuw als mascotte, liet echter niet begaan en nam 10 minuten voor affluiten het heft terug in handen 18 – 17 met dank aan Cedric Dubois. Nog even kwam Waasmunster aan het venster piepen 18 – 18 met nog 8 minuten te spelen. Maar Jasper Mendes en Joey De Haeck vonden het welletjes en zorgden er voor dat hun netten niet meer werden bol gezet. OLSE kon nog wel scoren en Jos Riské had de eer om het laatste doelpunt te maken eindstand 20 – 18.

OLSE: Sten Dielen 4,Joost Vanderhallen 4,Johannes Verhoeven 4,Jos Riské 4,Cedri Dubois 2,Mats De Coster 1,Jimmy Jacobs 1.
Waasmusnter : Sovet 5,Van Doorsselaere 4,Maes 3,Peelman 2,Salmi 2,Callaerts 1,Van Ouytsel 1.

Guido Hens

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.