Vind uw betovergrootvader!

Persbericht District Merksem

Ga op zoek naar uw voorouders! Bent u er klaar voor om in het kader van de Erfgoeddag op zondag 21 april de tijd te stoppen en stil te staan bij de verhalen over uw eigen afkomst? Voor het project ‘In het Spoor van Merksem, verhalen over migratie’ zet het Documentatie- en studiecentrum voor Familiegeschiedenis in Merksem de deuren wagenwijd open. Vrijwilligers helpen u graag op weg in het enorme archief van de vereniging voor de zoektocht naar uw familieroots. U krijgt die dag ook een voorproefje te zien van het grootse theaterspektakel van dit najaar; theatermaker Nico Sturm werkt in opdracht van cultuurcentrum Merksem aan een voorstelling met migratieverhalen van Merksemnaars. Waarom en hoe maakten 260 families uit Merksem ooit de grote oversteek naar Amerika met de Red Star Line? Tijdens de Erfgoeddag 2013 kan u al proeven van deze straffe verhalen.

Zondag 21 april Documentatie – en Studiecentrum voor Familiegeschiedenis Merksem Van Heybeeckstraat 3 2170 Merksem Doorlopend van 12 tot 17 uur, rondleiding om 12, 13, 14, 15 en 16 uur. Te reserveren: Cultuurcentrum Merksem Tel. 03 641 62 10 ccmerksem@stad.antwerpen.be

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.