Merksem of Linkeroever: Wie krijgt het sociaal restaurant?

Nu donderdag staat de mogelijke verhuizing van sociaal restaurant Bakboord van Linkeroever naar Merksem op de agenda van de OCMW-raad. Of het restaurant naar Merksem komt, is nog maar de vraag want volgens de stedelijke studiedienst zijn er wijken die een grotere nood aan zo’n restaurant.

Vorig jaar werd de sluiting van Bakboord aangekondigd door OCMW-voorzitster Liesbeth Homans (N-VA). Bedoeling was om een nieuw sociaal restaurant te vestigen in de gebouwen van de Artesishogeschool in Merksem. De keuze voor Merksem was toen een logische keuze aangezien dat Merksem bij een omgevingsanalyse hoog scoort op de kansarmoede-index.

Maar OCMW-raadslid Johan Peeters (sp.a) heeft hier toch vragen bij. Volgens hem zijn er andere besluiten te trekken uit dezelfde studie. Merksem komt niet in de top 3 van wijken met een hoge kansarmoede voor. Het nieuwe restaurant zou volgens het raadslid beter in de omgeving van Hoboken/Noord-Kiel of Hoboken/Noord-Valaar komen. Of op de plaats waar het zich nu bevindt.

Volgens het raadslid heeft de sluiting van het huidige restaurant en de keuze van de nieuwe locatie dan ook niets met kansarmoede te maken. Het is een politieke beslissing. Sp.a zal op de raad het voorstel doen om het huidige restaurant te behouden en een nieuw te voorzien in Hoboken.

Liesbeth Homans gaat alvast niet akkoord. In GvA liet ze optekenen dat er geen extra restaurants bijkomen. “We hebben vijf sociale restaurants in de stad en we gaan dat aantal niet uitbreiden”. Daarnaast wijst ze er op dat er al een restaurant is in Hoboken. Maar er komt wel een onderzoek of de huidige locaties wel goed zijn en of het doelpubliek bereikt wordt. Eventueel volgt er dus later nog een verhuis.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.