Buurthuis stopt met voedselbedeling

De voedselbedeling die al 8 jaar door buurthuis Stroboertje georganiseerd wordt, stopt. Dit na herhaaldelijke controles door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de voedselketen (FAVV) die telkens hopen voedsel bij het buurthuis weghaalde. Het buurthuis kreeg al 5 keer de inspectie over de vloer en meerdere zware boetes. Het buurthuis is een vrijwilligersinitiatief en die vrijwilligers zijn het beu vandaar dat initiatiefnemer Didier Vande Cauter de handdoek in de ring gooit. De 28 vrijwilligers van het buurthuis zorgden 3 keer per week voor een voedselpakket voor een 500-tal personen.

Volgens Didier Vande Cauter wordt door de voedselinspectie ook voeding die nog perfect in orde is vernietigd. Dit wordt echter ontkent door het FAVV dat laat weten nooit producten te vernietigen die nog geschikt zijn voor consumptie.

Het probleem met de voeding ligt volgens Didier bij het feit dat het FAVV de inspectie doet bij het binnenkomen van de voeding. Het buurthuis controleert namelijk zelf nog alle voeding voor de verdeling aangezien de sponsors er ook voeding die over datum is bijgeven. Er is dan inderdaad vervallen voeding aanwezig, maar deze wordt bij het klaarmaken van de voedselpakketten verwijderd. Wat er in de pakketten komt is altijd
binnen de houdbaarheidsdatum.

Volgens het FAVV wordt het buurthuis zeker niet geviseerd, in een gesprek met Gazet van Antwerpen lieten ze optekenen dat de inspecties er telkens kwamen na individuele klachten.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.