Zomerpark op woensdag: Openluchtfilms

Kom op woensdagavond genieten van een film in het Zomerpark in  Bouckenborghpark! Zeker 29 juli is een aanrader, dan staat een kortfilm van een Merksemse regisseur op het programma.

Welke films worden er getoond?

  • woensdag 15 juli om 22 uur: The secret service
    De in Londen geboren producer en regisseur Matthew Vaughn, die de verdienstelijke gangsterfilm Layer Cake (2004), het geestige Kick-Ass (2010) en het superhelden-epos X-Men: First Class (2011) op zijn actief heeft, waagt zich met Kingsman: The Secret Service aan een eigenzinnige en ironische spionnenfilm en schiet daarmee beslist de hoofdvogel af. Het verhaal is een bewerking van ‘The Secret Service’-strip van het geïnspireerde duo, bestaande uit tekenaar Dave Gibbons en scenarist Mark Millar, bekend van de succesvolle ‘Kick-Ass’-stripserie.De spilfiguur van Kingsman: The Secret Service is Harry Hart, een typische Britse ‘gentleman spy’ die doet denken aan 007 voordat hij te serieus en politiek correct werd. De flegmatieke Hart alias Galahad, neemt de beslissing om Gary ‘Eggsy’ Unwin, een volbloed straatboefje, onder zijn vleugels te nemen en hem in te lijven in een loodzwaar spionnen- trainingsprogramma dat wordt bevolkt door goed gemanierde jongeren uit de betere klasse. Het is nu aan Eggsy om deze ‘gouden’ kans op betere toekomstperspectieven waar te maken. Dat dit niet van een leien dakje loopt op een moment dat de megalomane snoodaard Valentine per se de halve wereldbevolking wil uitroeien, is evident.

    Een topcast die bestaat uit Colin Firth in heel goede vorm, Samuel L. Jackson als een modebewuste én lispelende bad-ass, de immer sympathieke baldy Mark Strong, de onverslijtbare oldtimer Michael Caine en versbakken posterboy Taron Egerton

  • woensdag 22 juli om 22 uur: Lucy
    Wanneer de studente Lucy in het buitenland per ongeluk betrokken raakt bij een gevaarlijke drugsdeal, ontdekt ze dat er geen grenzen zijn aan haar intellectuele ontwikkeling en dat ze in staat is om steeds meer van haar hersencapaciteit te benutten. Ze verwerft daarbij ongelimiteerde krachten die haar veranderen in een genadeloos wapen.Regisseur: Luc Besson
    Cast: Scarlett Johansson, Morgan Freeman, Min-sik Choi,…
  • woensdag 29 juli om 21 uur: Kortfilm “Het Perron”
    Gilles Schijvens (25) is een regisseur, cameraman en monteur die in Merksem woont.
    Drie jaar geleden begon hij eerst zijn passie voor klank nadat hij zijn diploma Podiumtechnieken behaalde.
    Na twee jaar studentenleven op het Rits in Brussel, hield hij het voor bekeken.
    Klank vond hij geen uitdaging meer, waardoor hij al snel een camera in de hand nam.
    Hij werd al snel voor verschillende projecten gevraagd, waaronder Onverdedigbaar (BE/FR/UK 2014), een project van twee Amerikaanse studenten uit Miami, en de onlangs uitgekomen kortfilm De Zomer Van 89 (BE 2015) onder een regie van Silke Peetermans.
    Daarbuiten houdt hij zich ook bezig met reportages (Mark With A K, Akyra, …), aftermovies (100ste Remise, Wobble Trouble, Jour Tibour, Cantrock, …) en videoclips (Fatal Move, Knives To A Gunfight, Audrey’s Record, As Echoes Fade, …).Momenteel is Gilles terug beginnen studeren, nl. op het Narafi in Vorst.
    Hiervoor heeft hij in deze kortfilm al zijn ervaringen en kennis in een geheel willen weergeven.
    Ook wij zijn benieuwd naar deze vertoning.
  • woensdag 29 juli om 22 uur: 50 shades of grey
    De nieuwe spraakmakende film Fifty Shades of Grey is gebaseerd op de bestseller van E L James en gaat over de relatie tussen de 27-jarige miljardair Christian Grey (Jamie Dornan) en studente Anastasia Steele (Dakota Johnson). Fifty Shades of Grey (Vijftig Tinten Grijs) is uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen. De opvolgers in de boekenreeks heten “Fifty Shades Darker” en “Fifty Shades Freed”. De “Fifty Shades” trilogie is in 52 verschillende talen vertaald en zijn er wereldwijd meer dan 90 miljoen boeken verkocht. Het is één van de best verkochte boekenreeksen ooit.
  • woensdag 5 augustus om 22 uur: American Sniper
    American Sniper’ is gebaseerd op de memoires van Navy SEAL Chris Kyle, geschreven door Scott McEwen en Jim DeFelice. Navy SEAL Chris Kyle is de dodelijkste schutter aller tijden en wordt door zijn vijanden “de duivel” genoemd. Van 1999 tot 2009 vestigde hij een record met de meeste moorden als scherpschutter in de geschiedenis van het Amerikaanse leger. Kyle leerde de fijne kneepjes van het vak al toen hij een kind was en zou een prominente rol gaan spelen in de strijd tegen het terrorisme die na 9/11 van start ging.
    Chris Kyle is de dodelijkste scherpschutter uit de geschiedenis van het Amerikaanse leger. Maar er zit meer achter deze man dan alleen zijn talent als scherpschutter. U.S. Navy SEAL Chris Kyle gaat naar Irak met slechts één missie: zijn wapenbroeders beschermen. Met zijn vaste hand redt hij talloze levens op het slagveld en dankzij de verhalen over zijn heldenmoed krijgt hij al snel de bijnaam ‘Legend’. Maar ook achter de vijandelijke linie groeit zijn reputatie. Er wordt een prijs op zijn hoofd gezet en hij wordt het doelwit van rebellen. Ondanks het gevaar, en de tol die het eist van het thuisfront, gaat Chris in totaal vier keer naar Irak en wordt hij het levende symbool van het SEAL-motto: Nooit iemand achterlaten. Maar eenmaal thuis, komt hij er al snel achter dat het de oorlog is die hij niet kan achterlaten.
    Film die zeven keer genomineerd werd voor een Oscar en uiteindelijk één nominatie wist te verzilveren

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.