Estudiantes Doornik – OLSE Merksem 26 – 29‏

De derde tegen de vierde in het klassement, naar Doornik is nooit een gemakkelijke verplaatsing. Zeker niet als we weten dat Merksem geenpunten meer mag te grabbel gooien.

De stroboeren kwamen het best uit de startblokken 0 – 4 na 5 minuten en de meegereisde supporters gingen al in hun luie zetel zitten in de wetenschap dit komt wel goed. In de elfde minuut nam Doornik bij een 2 -8 stand een eerste time out, en de coach heeft die wonderwel gebruikt. We zagen nu een ander Doornik en via 3 -8 en 5 – 9 kwamen ze terug in de wedstrijd. Van een twee minuten straftijd voor Wouter Sas kon Doornik profiteren en dit resulteerde in een 12 – 12 ruststand. Alles te herdoen.

Een donderpreek tijdens de rust scheen zijn vruchten af te werken. Onder leiding van een beresterke Mike Tadey liep Merksem na 5 minuten terug weg van Doornik 12 – 16 en dit liep verder op tot 14 – 21 na 10 minuten. Met nog 10 minuten te spelen wezen de bordjes 17 – 23 dit mogen we niet meer uit handen geven. Wat Doornik ook in verdediging probeerden, zelfs dubbele mandekking, maar niets hielp met nog 7 minuten te spelen bereikten onze jongens zelfs hun grootste voorsprong 19 – 27. Opdracht volbracht en vriendelijk als we zijn dachten onze jongens nog even aan het talrijk opgekomen Doornikse publiek, met daarbovenop een twee minuten straftijd voor Jeffrey Jacobs, kwam Doornik terug tot 21 – 27.

Time Out gevraagd door Merksem maar 4 minuten voor tijd was onze voorsprong geslonken tot 24 – 27. En de spanning steeg nog een beetje 2 minuten voor tijd, het moet wel gezegd na enkele mindere doelpogingen van Merksem, was het Kristof Van Wesemael die als eerste de netten terug kon bolzetten 25 – 28 met nog 90 seconden te gaan. Johannes Verhoeven nam in de laatste minuut alle twijfel weg 25 – 29 en Doornik kon nog enkel de eer op eisen om het laatste doelpunt van de wedstrijd gemaakt te hebben.

Guido Hens

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.