Parkeerverbod nodig?

Verhuizen, het leveren van meubels, een container plaatsen,… er zijn veel redenen om een parkeerplaats even vrij te houden.

Tot december 2015 moest u een tijdelijk parkeerverbod aanvragen bij de politie. Sinds 1 januari 2016 neemt de stad Antwerpen deze taak over.
Door het invoeren van een volledig nieuwe werkwijze wil de stad de huidige wildgroei aan parkeerverbodsborden aanpakken en zo meer schaarse parkeerruimte vrij maken.

Stad plaatst borden

Sinds 1 januari 2016 plaatst de stad parkeerverbodsborden zelf. Eigen borden plaatsen mag dan niet meer. De borden van de stad zijn uitgerust met een QR-code, die het mogelijk maakt meteen na te gaan of een parkeerverbod vergund is of niet. Stadsdiensten plaatsen en verwijderen de vergunde borden tijdig.

Vergoeding

Een tijdelijk parkeerverbod brengt ook hinder met zich mee: er zijn minder vrije parkeerplaatsen, mogelijk is er verkeershinder,… Zeker als niemand de ingenomen plek dan gebruikt, leidt dit wel eens tot frustraties. Om zo veel mogelijk parkeerplekken vrij te houden, vraagt de stad Antwerpen een vergoeding. De prijs hangt af van hoeveel ruimte u wil innemen en voor welke periode.

Meer info?

Tarieven en het aanvraagformulier vindt u via deze externe link.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.