26ste Antwerpse Havenpijl

Op 7 augustus gaat 26e editie van de Antwerpse Havenpijl van start in de Nieuwdreef te Merksem. Deze wedstrijd maakt deel uit van de Belgische Topcompetitie en is opgenomen in de UCI Europe Tour kalender (UCI 1.2). Hierdoor wordt de deelname verwacht van de Belgische continentale teams en de beste clubteams van België. De 11 wildcards gaan naar de 2 Belgische prof-continentale teams en continentale teams uit het buitenland. Uiteraard zal ook de organiserende club Royal Antwerp Bicycle Club van start gaan.

Het concept van voorgaande jaren blijft behouden, zijnde 2 grote ronden doorheen de gemeente Stabroek en de districten Merksem, Ekeren en Bezali met doortocht aan de aankomst aangevuld met 5 plaatselijke ronden af te werken door de renners in de districten Merksem en Ekeren. In totaal rijden de renners zo’n 178 km.

In de aankomstzone zal u dit jaar enkele reuzen uit Deurne en de Merksemse Stroboer(reus) kunnen begroeten. U kan daar tevens aan democratische prijzen een drankje of hapje nuttigen.

De start is om 13u, en rond 17u weten we dan wie de opvolger wordt van Aidis Kruopis en wie de eindstand in de Lotto-Topcompetitie 2016 wint.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.