Werken in Merksem

Brug van den Azijn tijdelijk afgesloten

Tijdens het weekend van 29 en 30 oktober 2016 wordt de Azijnbrug  afgesloten voor alle verkeer tussen het kruispunt met de Straalstraat en het kruispunt met de Merksemsesteenweg, dit n.a.v. voorbereidende werken voor de herbouw van de brug. De onderliggende wegen van de brughelling (Straalstraat, Glasstraat, Merksemsesteenweg) blijven gedurende het volledige weekend bereikbaar voor alle verkeer, zij het met beperkte hinder.

De brug wordt volledig afgesloten vanaf vrijdag 28 oktober om 20 uur en  terug opengesteld op maandag 31 oktober 5 uur.

De werken omvatten het aanleggen van twee leidingenkokers in de aanloophelling van de brug, één aan iedere kant van de brug. Deze leidingenkokers komen in een open sleuf te liggen over de volledige breedte van de rijweg en worden gerealiseerd ter hoogte van de Toekomstlaan en de Tweemonstraat. Hierna worden deze kokers opnieuw aangevuld en wordt asfalt gelegd om vervolgens het verkeer over de brug te laten.

Als voorbereiding op de aanleg van de leidingenkokers wordt er vanaf 26 oktober tot en met 28 oktober ook plaatselijk gewerkt op de fietspaden op de brughellingen. Het fietsverkeer kan door, zij het met beperkte hinder.

De eigenlijke start van de bouwwerken van de brug is voorzien in het voorjaar van 2017 (maart-april) voorzien. Tijdens de werkzaamheden voor de nieuwe brug wordt de brug van den Azijn voor negen maanden afgesloten voor alle verkeer, vermoedelijk in de periode maart 2017 tot december 2017.  Er wordt een omleiding voorzien voor het wegverkeer, maar ook voor het busverkeer en voor de fietsers. Ook de Vaartkaai wordt tijdens deze periode voor drie maanden afgesloten voor alle verkeer. Ook hier wordt een omleiding voor wegverkeer en fietsers voorzien. Meer informative volgt later.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.