Kruispunt Schijnpoort Deurne afgesloten 3-6/8 wegens asfalteringswerken

Vanaf woensdag 3 augustus 3 uur ’s ochtends tot en met zaterdagavond 6 augustus krijgt het kruispunt Schijnpoort nabij het Sportpaleis in Deurne een nieuwe asfaltlaag. Die is nodig om tijdens de Oosterweelwerken een veilige doorgang over het drukke kruispunt voor alle weggebruikers te garanderen. Tijdens de asfalteringswerken gaan het kruispunt Schijnpoortweg/Bisschoppenhoflaan en de afrit Deurne vier dagen volledig dicht. De Antwerpse Ring oprijden blijft wel mogelijk maar uitsluitend vanuit het kruispunt Noordersingel/Slachthuislaan.

Omleiding

Tijdens de werken geldt een omleiding voor gemotoriseerd verkeer via de Antwerpse Ring, de E313 en de Brug van den Azijn.

Het volledige kruispunt aan Schijnpoort is afgesloten. Concreet betekent dit:

  • de afrit Deurne van de R1 is afgesloten;
  • de oprit naar de R via Schijnpoortweg en Bischoppenhoflaan is afgesloten;
  • de toegangen via Bischoppenhoflaan, Schijnpoortweg en de Burgemeester Gabriel Theunisbrug zijn afgesloten;
  • de aansluiting Van Der Delftstraat – Schijnpoortweg is afgesloten. Er is een omleiding via de Tweemontstraat. De Van Der Delftstraat blijft ook in de toekomst definitief afgesloten naar Schijnpoortweg.

Externe afbeelding (c) Lantis

Voetgangers en fietsers

Voetgangers en fietsers kunnen veilig passeren via een oversteekplaats aan de voet van de Burgemeester Gabriel Theunisbrug. Het dubbelrichtingsfiets-en voetpad aan de noordzijde van Schijnpoort (zijde Sportpaleis) is in dienst. Er is een omleiding via de Van der Delftstraat.

Externe afbeelding (c) Lantis

Geluidshinder

Het uitbreken van de oude asfaltlaag veroorzaakt heel wat geluidshinder. De werken worden dan ook overdag uitgevoerd.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.