District Merksem ontvangt Koninklijke Tuin- en Landbouwmaatschappij

De Koninklijke Tuin- en Landbouwmaatschappij van Antwerpen bestaat dit jaar 190 jaar. Ook kregen een aantal leden het landbouwereteken 1ste klas van de Minister van Landbouw, in naam van de Koning. Redenen genoeg voor het district om de vzw deze ochtend in de bloemetjes te zetten tijdens een ontvangst in het districtshuis (Burgemeester Jozef Nolfplein 1).

Petrus Jozef de Caters stichtte in 1828 de Koninklijke Tuin- en Landbouwmaatschappij van Antwerpen, beter bekend als ‘Tuinpunt’. De vereniging heeft al 25 jaar haar secretariaat aan de Van Praetlei in Merksem.

Tuinpunt maakt deel uit van de grootste tuinclub van Vlaanderen en Nederland: Groei & Bloei. De voornaamste activiteiten zijn maandelijkse plantenbabbels en ruilbeurzen van zaden en planten; een jaarlijkse tentoonstelling in de oranjerietuin Vordenstein Schoten; cursussen fruitteelt, moestuinieren en bloemschikken; en tuinreizen naar binnen- en buitenland.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.