Merksem

Digitaal begeleide erfgoedwandeling Merksem

Merksem herbergt veel schatten. Om die in de kijker te zetten, ontwikkelde men een mooie wandeling langs historisch en architecturaal boeiende plekken in het district. Vanaf 23 april is deze wandeling beschikbaar. De wandeling is 4,5 km lang en wordt opgenomen in de Antwerp Museum App. U kan zich tijdens uw tocht dus laten begeleiden door uw smartphone of tablet. Aan elke stopplaats krijgt u info in de vorm van foto’s, een tekst, filmpje, quiz enzovoort.

Hoe werkt het? Download de gratis toepassing ‘Antwerp Museum App’ (https://antwerpmuseumapp.com) op uw smartphone, ga naar ‘tours’ en zoek de Merksemse erfgoedwandeling. De wandeling vormt een lus in Merksem en daarom kan u starten op een plaats naar keuze. Als u de route volgt, merkt u dat er op de stopplaatsen vanzelf informatie op uw scherm verschijnt.

Geen smartphone of tablet? Geen probleem. Dan kan u er één huren in het districtshuis. De juiste app staat al geïnstalleerd en de medewerkers helpen u letterlijk op weg. Voor minder digitale wandelaars is er ook een papieren routekaart.

Meer info en reservering van een tablet via cultuurantenne.merksem@stad.antwerpen.be of 03 338 72 71

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.