Primeur in België: Merksem krijgt de eerste rijschool enkel voor vrouwen

In Merksem opent binnenkort een rijschool speciaal voor vrouwen, met ook alleen maar vrouwelijke lesgeefsters. Deze ochtend was er in het Radio 2-programma “Start je dag” een gesprek met de oprichtster van de rijschool, Samira Masrour: “We merken dat vrouwen zich vaak ongemakkelijk voelen met een mannelijke begeleider”.

In Nederland bestaat het concept al enkele jaren. Zo baat Masrour in Rotterdam al samen met haar zus een rijschool uit. Daar kwamen ook veel aanvragen uit België binnen. Als gevolg hiervan werd een enquête georganiseerd voor de Belgische markt. “Daarin gaven vrouwen aan dat ze zich ongemakkelijk voelen met een mannelijke begeleider. Ze worden dan wat onzeker en verlegen. Met een andere vrouw naast zich presteren ze beter”.

Masrour nam de beslissing om ook in België met een rijschool voor vrouwen te starten. Als locatie kwam Merksem uit de bus. Het wordt de eerste rijschool specifiek voor vrouwen in België.

“Het heeft zeker niets met religie of cultuur te maken”, oppert Masrour. “Ik ben religieus, maar dat is zeker niet de reden dat we de lessen aanbieden. We doen dit enkel maar omdat we merken dat er een grote vraag naar is.”
Masrour ontkent ook dat de rijschool discriminerend zou zijn voor mannen. “We hebben niets tegen mannen. Zij zijn altijd welkom om bij ons informatie op te halen voor een tante, zus of vriendin.”

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.