Startschot werken Gabriel Theunisbrug

Het officiële startschot werd gegeven voor de werken aan de nieuwe Burgemeester Gabriel Theunisbrug. De brug tussen Deurne en Merksem is een belangrijke schakel in de verdere opwaardering van het Albertkanaal en het vergroten van de verkeersleefbaarheid in en rond Antwerpen. Vandaag zijn de voorbereidende werken al bezig, in april starten de hoofdwerken. Door een slimme fasering blijft verkeer altijd mogelijk. De werken zullen in het voorjaar van 2021 afgerond zijn.

De voorbereidende werken voor de brug zijn reeds gestart. In april 2019 starten de hoofdwerken aan de brug. Als alles volgens plan verloopt, zijn de werken tegen het voorjaar van 2021 afgerond. De werken zijn opgedeeld in een aantal grote fases zodat verkeer, zowel auto’s, fietsers als tram, mogelijk blijft.

Op de plaats van de huidige brug komt geen generieke brug zoals elders over het Albertkanaal. De ingenieurs tekenden een ontwerp volledig op maat van de omgeving. In totaal komen er drie bruggen in de plaats van de huidige twee. De buitenste bruggen krijgen elk twee rijstroken voor autoverkeer, de middelste brug is voor de trams. Aan weerzijden van de brug komen brede, vrijliggende fiets- en voetpaden.

De doorsteek onder de brug voor de Carrettestraat wordt breder dan de vorige, waardoor auto’s op de Carrettestraat een beter overzicht hebben en er meer ruimte is voor voetgangers onder de brug. Onderaan de brug, aan het kruispunt van de Frans de l’Arbrelaan met de Minister Delbekelaan komt een nieuw plein, het Duvelsplein. Veilige oversteekplaatsen, brede fietspaden, een nieuw tramperron en een ruim sport- en verblijfsplein. De brug zelf zal beter aansluiten op de Groenendaallaan.

Graag meer weten over de uitvoering van de werken of de ontwerpplannen eens van nabij bekijken? Kom dan zeker even langs op de infomarkt op dinsdag 26 februari 2019 van 17 tot 20 uur in de Eat & Greet van het Sportpaleis.

Alle info kunt u ook terugvinden via deze infobrochure (Externe link).

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.