OLSE Merksem handbal logo

Merksem Handbal – Estudiantes Tournai 23 – 19

Wat een wedstrijd, dit was je reinste propaganda voor het handbal met alles erop en eraan.

Beide ploegen begonnen zenuwachtig aan de wedstrijd. De verdedigingen waren de baas en vooral bij Merksem speelde Rens Baeyens de wedstrijd van zijn leven. Via 1 – 1 na 5 minuten ging het naar 1 – 2 na 10 minuten en 3 – 3 op het kwartier. Merksem kon aanvallend rekenen op de penalty’s van Simon Van Den Bergh, een kwikzilveren Alexandre Hayon en … Kobe Serras. Even kon Tournai een kloofje slaan 7 – 9 met nog 3 minuten te gaan maar Lennert Doms dacht er anders over en Simon Van Den Bergh hing de bordjes bij de rust terug gelijk 9 – 9.

De tweede helft hielden Sten Dielen en Jari Van De Moosdijk de verdediging dicht en zo bleef het spannend 14 – 14 met nog een kwartiertje te spelen. Alexandre Hayon strafte elk foutje bij Tournai af en via 16 – 16 ging het ineens naar 19 – 16 met nog 7 minuten te gaan. Laurel Ntibashirakandi vond nu ook zijn sterke arm terug en met nog 2 minuten op de klok konden onze talrijk opgekomen supporters, met dank aan de spelers van de naburige clubs Brasschaat en ’t Noorden die zich luidruchtig achter Merksem schaarden en hiervoor een tophandbalwedstrijd kregen voorgeschoteld, echt beginnen vieren bij een 21 – 17 stand. Good Old Sten Dielen mocht het orgelpunt plaatsen en de 23 – 19 eindstand op het scorebord schieten.

Een dikke proficiat voor het hele team, nog 2 finales en de Play Offs zijn van ons.

Merksem: Alexandre Hayon 8,Simon Van Den Bergh 5,Laurel Ntibashirakandi 4,Kobe Serras 2,Carlos Jansen 1,Sten Dielen 1,Lennert Doms 1,Thomas Kiebooms 1.
Tournai : Rosier 6,Ait-Blal 5,Lachal 3,Musilli 2,De Cocker 1,Huart 1.

Guido Hens

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.