Vanaf 12 jule maand hinder op E19 tussen Sint-Job-in-‘t-Goor en Kleine Bareel

Vanaf 12 juli vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het wegdek van de E19 tussen de op- en afrittencomplexen van Sint-Job-in-‘t-Goor en Kleine Bareel in de richting van Antwerpen. De werken zullen een maand duren, tot 12 augustus. Tijdens deze periode moet het verkeer ter hoogte van de werfzone in beide richtingen over twee versmalde rijstroken rijden. Richting Antwerpen gaan de oprit Sint-Job-in-‘t-Goor en de afrit Kleine Bareel dicht. Richting Nederland blijven alle op- en afritten open. AWV raadt weggebruikers aan om voor vertrek de actuele verkeersinformatie op de radio en de website van het Vlaams Verkeerscentrum te raadplegen.

Grondige vernieuwing wegdek
Deze zomer wordt het wegdek van de E19 tussen de op- en afrittencomplexen van Sint-Job-in-‘t-Goor (nr. 4) en Kleine Bareel (nr. 5) grondig vernieuwd. AWV voorziet de rechtse en linkse rijstrook van een nieuwe onder- en toplaag in asfalt en de pechstrook van een nieuwe toplaag in asfalt. Daarnaast worden de stalen vangrails langs de middenberm vervangen door betonnen rijbaanafscheiders. De Vlaamse overheid investeert met dit project ongeveer 5,5 miljoen euro om de verkeersveiligheid en het rijcomfort op de E19 te verbeteren.

Verkeer in beide richtingen over twee versmalde rijstroken
Tijdens de werken kan het verkeer de werfzone in beide richtingen passeren over twee versmalde rijstroken. Het verkeer richting Anwerpen wordt via doorsteken in de middenberm naar de snelwegkant richting Nederland geleid. Richting Antwerpen zijn de oprit Sint-Job-in-’t-Goor (nr. 4) en de afrit Kleine Bareel (nr. 5). afgesloten. Het verkeer voor de oprit wordt via de Sint-Jobsesteenweg (N117) en de Bredabaan (N1) omgeleid naar de oprit Kleine Bareel. Het verkeer voor de afrit Kleine Bareel verlaat de snelweg al in Sint-Job-in-’t-Goor en volgt dan dezelfde omleiding via de N117 en de N1. Richting Nederland blijven alle op- en afritten open.

Tijdens het eerste en het laatste weekend gelden er tijdelijk andere verkeerssituaties omdat dan alle werfsignalisatie wordt opgesteld en afgebroken.

Verkeerssituatie weekend 12, 13, 14 juli
Tijdens de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 juli rijdt het richting Nederland over één rijstrook. Tijdens de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 juli rijdt het verkeer in beide richtingen over één rijstrook. Overdag rijdt het verkeer in beide richtingen over twee rijstroken (versmalde rijstroken richtingen Nederland).

Verkeerssituatie weekend 10, 11 augustus
Tijdens de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 augustus wordt gestart met het opbreken van de signalisatie. Het verkeer rijdt dan in beide richtingen over één rijstrook. Tijdens de nacht van zondag 11 op maandag 12 augustus rijdt het verkeer richting Nederland nog over één rijstrook, richting Antwerpen is er geen hinder meer.

Snelheidsbeperking en filedetectiesysteem
Tijdens de werken geldt er ter hoogte van de werfzone een snelheidslimiet van 50 km/uur. De snelheidsbeperking komt zowel de veiligheid van de weggebruikers als de wegenarbeiders ten goede. Om aanrijdingen in de staart van de file te voorkomen, installeren we ook een mobiel filedetectiesysteem. Dat systeem waarschuwt weggebruikers via borden hoe ver ze van de werf of file verwijderd zijn. De werfsignalisatie zal bestuurders ook duidelijk waarschuwen dat er gewerkt wordt met asverschuivingen waarbij het verkeer op één kant wordt gezet.

Raadpleeg actuele verkeersinfo
Ter hoogte van de werken houden weggebruikers best rekening met vertraagd verkeer en filevorming. We raden weggebruikers aan om voor hun vertrek de actuele verkeersinformatie op de radio en de website van het Vlaams Verkeerscentrum te raadplegen.

Weersgevoelig
De werken zijn sterk weersgevoelig. Bij regenweer kunnen de werken vertraging oplopen en kan de huidige planning nog wijzigen.

Meer info
De meest actuele info is steeds beschikbaar via de website www.wegenenverkeer.be/schoten.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.