Havenpijl, Merxem Classic, rommelmarkt en optredens

11 augustus wordt een ware feestdag in Merksem. Naast de gekende Antwerpse Havenpijl zal er ook een Elite wedstrijd voor de vrouwen gereden worden, de Merxem Classic. Verder zal rond de finishzone in de Nieuwdreef een rommelmarkt plaatsvinden en er wordt een podium voorzien waar verschillende artiesten, waaronder de Merksemse Marco Martinez, het beste van zich geven. Voeg er nog verschillende eet – en drankstandjes, kinderanimatie en springkastelen bij en je weet dat het een topdag wordt.

Antwerpse Havenpijl & Merxem Classic

De wedstrijdenworden gereden in de districten Antwerpen, Merksem, Berendrecht-Zandvliet-Lillo en Ekeren. Start ligt in de Pastoor Campenstraat en aankomst in de Nieuwdreef in Merksem. De straten die deel uitmaken van het parcours van deze wedstrijden zullen tijdens de doortocht van de wedstrijd verkeersvrij en kan u het traject enkel dwarsen op de momenten dat de laatste wedstrijdwagen met groene vlag voorbij is tot de terugkeer van de rode vlag. Alle straten en kruispunten worden zo snel mogelijk na de wedstrijd weer vrijgegeven.

Straten waar een parkeerverbod is tijdens de Merxem Classic & Antwerpse Havenpijl

 • Nieuwdreef (vertrek-en aankomstzone) verkeersvrij voor opbouw vanaf 6u00 tot en met 20u00.
 • Parking Sporthal Rode Loop.-Rode Loopstraat: volledig parkeerverbod.
 • Schouwvegersstraat en St Jan Baptiststraat (beide zijden van deze straten).
 • Noordland:tussen Keyserstraat-Conterscherp.
 • Moeshofstraat (Merksem) tussen Akkerbouwstraat en Maantjessteenweg -oneven kant.
 • Reyenlanddreef (Merksem): bevoorrading/wegwerpzone tussen Nieuwdreef en Lambrechtshoekenlaan.
 • Lambrechtshoekenlaan (Merksem) tussen Reyenlanddreef en Maantjessteenweg -even kant.
 • Kruidenlaan (Ekeren) beide zijden van de straat.
 • Prinshoeveweg (Ekeren): tussen Kruidenlaan en Oude Landen -oneven kant.
 • De Lunden (Merksem) -even kant .
 • Ter Lindenhofstraat: beide zijden van straat tussen rondpunt ter hoogte van de sporthal Rode Loop en de Speelpleinstraat.
 • Laarsebaan beide zijden van straat tussen Nieuwdreef en Houthulststraat.
 • Pastoor Campensstraat: gans de straat beide zijden van de straat:na vertrek Antwerpse Havenpijl 13u wordt deze straat terug vrijgegeven om te parkeren.
 • De Vlaschaardstraat: idem Pastoor Campensstraat.
 • Oude landen: even kant.
 • Lange Bremstraat: even kant tussen Laaglandlaan en De Lunden.

Parcours

Merxem Classic

 • Start 11 uur  Omloop (verkeersvrij tussen 11 en 14uur):
 • MERKSEM – Nieuwdreef (start) –Ryenlanddreef –Lambrechtshoekenlaan –Victor Govaertslaan –J.Masurebrug –ANTWERPEN Havanastraat –Noorderlaan –Ekersesteenweg -EKERENDe Beukelaerlaan –Veltwijcklaan –Kruidenlaan -–Prinshoeveweg –De Oude Landen –Laar –MERKSEM Laaglandlaan –Korte Bremstraat –Lange Bremstraat –De Lunden –Ringlaan –Maantjessteenweg -Fr. Adriaenssensstraat -Akkerbouwstraat –Moeshofstraat –Ringlaan -Bredabaan

Antwerpse Havenpijl

 • Start 13 uur
 • Grote omloop(verkeersvrij tussen13en 15uur):
  • MERKSEMPastoor Campenstraat (start)–Lambrechtshoekenlaan –Groenendaallaan –ANTWERPEN Vosseschijnstraat–Korte Wielenstraat –Vosseschijnstraat –Oosterweelsteenweg –Noorderlaan –BERENDRECHT/ZANDVLIET Antwerpsebaan -Schouwvegersstraat -St. Jan Baptiststraat –Zoutestraat -De Keyserhoeve –Noordland  -Antwerpsebaan –Steenovenstraat -Krommeweg –Monnikenhofstraat –via STABROEK EN HOEVENEN Abtsdreef –Dorpstraat –Kleine Molenweg –Ettenhoven –Kerkstraat –Markt –Antwerpsesteenweg –EKEREN Leugenberg –Bilderdijkstraat -Schoonbroek -Groot Hagelkruis -Transcontinentaalweg –Luithagen-Haven–Ferdinand Verbieststraat -De Beukelaerlaan –Veltwijcklaan –Kruidenlaan –Prinshoeveweg -De Oude Landen –Laar –MERKSEM Laaglandlaan –Korte Bremstraat –Lange Bremstraat –De Lunden –Ringlaan –Maantjessteenweg -Frans Adriaenssensstraat –Akkerbouwstraat –Moeshofstraat –Ringlaan -Bredabaan
 • Plaatselijke omloop (verkeersvrij tussen 15en 17uur):
  • MERKSEM Nieuwdreef –Ryenlanddreef –Lambrechthoekenlaan –Victor Govaerslaan -J. Masurebrug –ANTWERPEN Havanastraat –Noorderlaan -Ekersesteenweg –EKEREN De Beukelaerlaan -Veltwijcklaan –Kruidenlaan –Prinshoeveweg -De Oude Landen –Laar–MERKSEMLaaglandlaan –Korte Bremstraat –Lange Bremstraat –De Lunden –Ringlaan –Maantjessteenweg -Frans Adriaenssensstraat –Akkerbouwstraat –Moeshofstraat –Ringlaan -Bredabaan

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.