OLSE Merksem handbal logo

DB Gent – Merksem Handbal 35 – 36

Merksem brengt gouden punten mee uit Gent.

Onze jongens begonnen het felst aan de wedstrijd, 0 – 2 en we speelden nog geen minuut. Gent liet niet begaan en na 5 minuten gingen ze op en over Merksem 4 – 2. Thomas Kiebooms, Zaïd Allaf en Laurel Ntibashirakandi hingen de bordjes na 10 minuten terug gelijk 7 – 7. Je kan het dus al raden we waren vertrokken voor een nagelbijtende periode. Gent nam steeds een doelpuntje voor maar onze Piotr boys hingen de bordjes keer op keer gelijk. Het einde van de eerste helft kleurde Gent met een eerste kloofje 15 – 12 maar Alexandre Hayon in zijn gekende stijl maakte de kloof ongedaan en zo gingen we rusten bij 15 – 14.

De tweede helft begon in dezelfde stijl van de eerste doelpunt om doelpunt en na 5 minuten 19 – 18. De doelpalen en Kasper Verbelen zorgden ervoor dat de Merksemse kanonnen stilvielen na 10 minuten leek de wedstrijd dan ook gespeeld 24 – 19. Simon Van Den Bergh nam zijn team nu op sleeptouw en wees de weg eerst met nog niet al te veel resultaat met nog een kwartier op de klok 28 – 24. Sten Dielen en Jari Van De Moosdijk kregen de verdediging op orde, Rens Baeyens in doel droeg ook zijn steentje bij en Sten en Jari volgden aanvallend het voorbeeld van Simon ze staken ook een handje toe 29 – 29 en nog 10 minuten te gaan. De laatste 10 minuten een echte thriller gelukkig vond Lennert Doms zijn tweede adem en Alexandre Hayon schakelde nog een versnelling hoger. Merksem op en over Gent en nu was het aan Gent om steeds opnieuw gelijk te maken 34 – 34 nog 2 minuten op de klok. In de 29ste minuut leek de wedstrijd toch te kantelen in het voordeel van Gent 35 – 34. Laurel Ntibashirakandi zette een strafworp om 35 – 35 nog 55 seconden. Rens Baeyens ranselde het schot van Gent uit zijn doel en met nog 15 seconden te gaan had Merksem de bal. Tijd voor Piotr om een time out te nemen en zijn team de juiste richtlijn te geven. De ploeg voerde uit wat Piotr vroeg en Simon Van Den Bergh himself zette de kroon op zijn werk 35 – 36. Gent had zelfs de tijd niet meer om nog te centeren en zo konden onze jongens de gouden punten mee op de bus nemen en een verdiend feestje bouwen.

Merksem: Simon Van Den Bergh 11,Alexandre Hayon 5,Laurel Ntibashirakandi 5,Zaïd Allaf 3,Lennert Doms 3,Thomas Kiebooms 3,Sten Dielen 2,Slaven Barbaric 2,Jari Van De Moosdijk 2.
Gent: Yorgov 6,Brichart 6,Van Cauwenbergh 5,Braeckman J 5,Braeckman T 5,Sovet 4,Heyndrickx 2,Soetaert 2.

sportieve groetjes
guido hens

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.