OLSE Merksem handbal logo

Estudiantes Doornik – Merksem Handbal 25 – 26

Merksem speelt mee in de play-offs

Beide ploegen schieten meteen in gang, 3 – 3 na 5 minuten Zaid Allaf en Jari Van De Moosdijk schieten Merksem na 10 minuten op een 4 – 6 tussenstand. Als Slaven Barbaric ook zijn steentje bijdraagt met een echte hattrick staat het na 20 minuten 8 – 12. Alexandre Hayon die al snel tegen een tweede twee minuten straftijd aankeek laat zich niet doen en werpt de grootste kloof op het bord 9 – 14 nog 8 minuten tot aan de rust. Doornik in verdediging op het randje van het brutale af kan onze schutters lam leggen en we gaan rusten met een 12 – 14 voorsprong.

Merksem schiet het best uit de startblokken en via opnieuw Slaven Barbaric verdubbelen we onze voorsprong 12 – 16 na 5 minuten. Doornik laat niet begaan en schakelt een versnelling hoger 18 – 19 na 10 minuten. Simon Van Den Bergh neemt de taak van schutter nu op zich. Ook Thomas Kiebooms draagt zijn steentje bij en Merksem loopt terug weg met nog 10 minuten op de klok 21 – 24. Doornik kan niet meer doen dan aanklampen want Alexandre Hayon draait er ook nog een paar binnen 23 – 26 nog 2 minuten te gaan. Het Merksemse feestje kon beginnen maar daar dacht Doornik anders over. In de laatste minuut kwamen ze nog in ons kielzog 25 – 26. Het laatste woord was toch voor Merksem en dan vooral met dank aan Jarno Vinckevleugel die de penalty die Doornik in de laatste seconde nog kreeg aangeboden uit zijn doel ranselde.

Na twee nipte verliesmatchen nu een eerste overwinning op verplaatsing.

Merksem: Slaven Barbaric 7, Alexandre Hayon 6, Jari Van De Moosdijk 5, Zaid Allaf 4, Simon Van Den Bergh 3, Thomas Kiebooms 1.

Doornik: Gaulin 7, Musilli 4, Lachal 4,Voglaire 3, Rosier 2, Chantry 2, Boudjellal 2, De Cocker 1.

sportieve groetjes

guido hens

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.