Maatregelen Coronavirus Covid-19 in Merksem

Bij politieverordering werd gisteren bevolen de gemeenteraad, alle raadscommissies, districtsraden, en raad voor maatschappelijk welzijn af te gelasten tot en met 3 april eerstkomend. Dat wil zeggen dat ook in Merksem de raadscommissie van maandag 23 maart en de districtsraad van donderdag 26 maart 2020 worden geannuleerd.

De crisiscel van de Stad volgt de richtlijnen van de federale overheid en heeft beslist om alle speel-en sportterreinen af te sluiten met een lint. In eerste instantie was beslist enkel de drukbezochte speel-en sportterreinen af te sluiten.

Vanuit de Stad wordt een digitaal platform opgezet om hulpvragers en vrijwilligers met elkaar in verbinding te brengen. Heb je hulp nodig of wil je anderen een helpende hand bieden in deze moeilijke tijden? Neem contact op via het gratis telefoonnummer 0800 670 10 of kijk op www.antwerpen.be/antwerpenhelpt

Tegen het federaal advies in heeft de crisiscel van de Stad beslist om alle bibliotheken te sluiten, dus in Merksem en de andere districten kan je niet naar de bibliotheek. Gezien er in Antwerpen veel mensen zijn die thuis niet beschikken over een wasmachine of droogkast zullen de wassalons in het weekend op te laten blijven.

Op districtsniveau werd logischerwijzegelet aansluitend op de richtlijnen van de Stad beslist alle jeugd-sport en culturele evenementen af te gelasten tot en met 3 april eerstkomend.

Daarbij aansluitend werd reeds beslist om “Zoek het Paasmandagei” (organisatie van Gezinsbond) op paasmaandag af te gelasten evenals het “Fifa tornooi” op Distelhoek, aangezien deze kort na voormelde datum vallen en de promo via de werkingen van de doelgroepen en scholen nu niet mogelijk is omdat deze gesloten en dus niet bereikbaar zijn.

Gelet op de richtlijnen van de Stad terzake werken behoudens een permanentie op het distcrictssecretariaar alle districtsmedewerkers van thuis uit.

Alle beleidsoverleggen worden ofwel uitgesteld ofwel digitaal georganiseerd. Er worden dus geen fysieke vergaderingen meer gehouden op districtsniveau.

Gelet op het sluiten van de scholen en het afsluiten van de speel-en sportterreinen, zal Kras Merksem in overleg met schepen voor jeugd Sonja De Meyer met twee jeugdwerkers twee keer per dag een ronde doen tussen een aantal speel-en sportterreinen/rondhangplekken bezoeken om de aldaar aanwezige jongeren te sensibiliseren om de opgelegde maatregelen strikt na te leven.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.