Update naar aanleiding van verstrengde maatregelen Veiligheidsraad

De Nationale Veiligheidsraad kondigde gisteren nieuwe richtlijnen af om de verspreiding van het coronavirus te vertragen en de volksgezondheid te beschermen. Naar aanleiding daarvan neemt de stad vanaf heden enkele verscherpte maatregelen. Die gelden tot en met 5 april.

Alle politiekantoren werken vanaf nu enkel op afspraak, op de politiekantoren van de Noorderlaan en de Oudaan na. In het politiekantoor Noorderlaan kunnen burgers 24 uur per dag terecht. In het politiekantoor Oudaan kan dat van 7 tot 18:30 uur en op donderdag van 9 tot 20:30 uur.

Mondmaskers en andere medische producten die voor hulpverleners noodzakelijk zijn, mogen vanaf nu enkel nog aangeboden worden in apotheken. In andere winkels, die onder de nieuwe maatregelen nog geopend zijn, is het verboden om deze te verkopen. Indien deze producten daar toch aangetroffen worden, zullen ze in beslag genomen en ter beschikking gesteld worden aan de hulpdiensten.

Markten maar ook ambulante handel zijn vanaf nu verboden. Een uitzondering daarop vormen individuele kramen die volwaardige take-away maaltijden aanbieden (snoep- en ijskramen vallen dus bv. niet onder deze uitzondering).

Alle recyclageparken zijn vanaf heden gesloten. De werknemers van de recyclageparken dienen namelijk mee ingezet te worden om de reguliere afvalophaling te garanderen.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.