Kandidaten gezocht voor het Junior Team 2020-2021

In september 2020 start het district met een nieuw project: het Junior Team. Twaalf gemotiveerde tieners uit het zesde leerjaar werken tijdens 10 workshopdagen rond maatschappelijk relevante thema’s en zijn ambassadeur voor alle Merksemse jongeren. Inschrijven kan tot zondag 21 juni.

Het district draagt het recht op inspraak en participatie van kinderen hoog in het vaandel en vindt het belangrijk dat er rekening wordt gehouden met de meningen en inzichten van kinderen en jongeren. Om de Merksemse tieners te betrekken bij belangrijke maatschappelijke thema’s en discussies, wordt het Junior Team in het leven geroepen.

Twaalf Merksemse tieners uit het zesde leerjaar krijgen de kans een schooljaar lang mee te denken over maatschappelijk relevante thema’s en mee te werken aan een leeftijdsvriendelijk beleid. De thema’s die tijdens de workshopdagen aan bod komen zijn onder andere afval, armoede, dierenwelzijn, publieke ruimte, vrede en pesten.

We hopen de geselecteerde jongeren met het Junior Team een unieke ervaring te bieden, maar willen ook hun blik op de samenleving verruimen, hen kritisch leren nadenken, een mening en advies leren formuleren en mediawijzer maken. Uiteraard is het voor hen ook een kans om leeftijdsgenoten te leren kennen en samen plezier te maken.

Ze zijn ook ambassadeur voor hun leeftijdsgenoten, vertegenwoordigen hun stem bij het districtsbestuur en delen hun ervaringen in hun klas of school.

Meer info en inschrijven via deze externe link.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.