Openbaar onderzoek omgevingsaanleg Runcvoorthof

Er werd bij het college van burgemeester en schepenen een aanvraag voor een omgevingsvergunning ingediend ivm het uitgraven van een infiltratievijver en de aanleg van fiets- en wandelpaden in het Runcvorothof.

Na de renovatie van het Runcvoorthof zal samen met de stad en het district ook de omgeving rondom het kasteel heraangelegd worden. Door de kapel naast de kloostervleugel af te breken, wordt het kasteel opnieuw als een vrijstaand gebouw in het park geplaatst. Zo krijgt het Runcvoortpark een extra toegang. De historische toegangsbrug wordt een nieuwe publieke doorsteek.

Bij de omgevingsaanleg van het park is er specifieke aandacht voor de grens tussen de private woningen en het publieke park. Rondom het gebouw komen buffers in de vorm van groene perken met lage dichte begroeiing of in de vorm van de historische gracht.

De Terlindenhofstraat wordt heringericht tot een dreef als waardige entree van het park.

Zo draagt de herbestemming van het Runcvoorthof bij aan het masterplan Groen Hart Merksem. De parken in het centrum van Merksem werden ruimtelijk en functioneel met elkaar verbonden en vormen samen één groen geheel, waar het aangenaam vertoeven is.

Nog tot en met 22 september 2020 kan de aanvraag worden geraadpleegd op het publieke Omgevingsloket. U kunt het dossier ook inkijken aan het loket van de dienst Vergunningen, Francis Wellesplein 1 te 2018 Antwerpen. Hiervoor dient u eerst een afspraak te maken.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.