Afvalophaling verstoord door hoog aantal coronazieken en feestdag

De huisvuilophaling van vandaag in Antwerpen-Luchtbal, Deurne-Noord en een groot deel van Merksem verloopt verstoord. Omwille van een hoog aantal zieke medewerkers gaat de stad over tot niet-gesorteerde ophaling, waar nodig.

Bij de afdeling huisvuilophaling zijn veel medewerkers ziek of ze verblijven in quarantaine. Hierdoor kan de gewone gesorteerde ophaling vandaag in Antwerpen Luchtbal, Deurne-Noord en een groot deel van Merksem niet overal doorgaan.

Daar waar nodig schakelt de stad over op een niet-gesorteerde ophaling. Concreet betekent dat dat alle huisvuil gelijktijdig in één huisvuilwagen wordt meegenomen en al het ophaalde huisvuil bij het restafval terechtkomt.

De stad vindt een goed gesorteerde ophaling heel belangrijk maar dit is een uitzonderlijke maatregel waarmee er wordt vermeden dat het afval in de straten blijft liggen.

Morgen is een feestdag, daar waar het huisvuil normaal gezien morgen wordt opgehaald verschuift dit naar donderdag. Vanaf volgend jaar zullen de Antwerpse huisvuilophalers ook op feestdagen uitrijden om vergissingen te voorkomen.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.