112 nieuws Merksem

Controle op de weg succesvol ondanks meldingen op ‘Waze’

Afgelopen maandag zette het wijkteam van Merksem/Luchtbal een actie op samen met de Vlaamse Belastingdienst. De mobiele eenheid ondersteunde hen, net als het verkeersondersteuningsteam (VOT) Noord en enkele aspirant-hoofdinspecteurs van onze zone die in opleiding zijn bij Campus Vesta. 37 voertuigen en 68 personen zijn aan een controle onderworpen. Dankzij de ANPR-camera’s zijn 31 voertuigen uit het verkeer gehaald omdat de eigenaars hun inschrijving of jaarlijkse verkeersbelasting niet betaald hadden. Zo inde de politie voor meer dan 17 000 euro aan achterstallige belastingen bij 28 bestuurders. Drie bestuurders met een achterstal van alles samen ongeveer 8700 euro konden niet meteen betalen waardoor hun voertuig in beslag genomen werd. Er zijn ook vijf voertuigen gestopt omdat de autokeuring vervallen was. Eén voertuig werd in beslag genomen omdat de verzekering niet in orde was. Eén bestuurder had geen rijbewijs op zak en kreeg daar een boete voor. Een man die rond reed tijdens een rijverbod is door de politie betrapt. Ook zijn echtgenote mag zich aan een boete verwachten omdat ze haar auto had toevertrouwd aan hem, wetende dat hij niet mocht rijden. Een leerling-bestuurder leerde hopelijk zijn les toen hij betrapt werd met een passagier aan boord die niet over een rijbewijs beschikte, en zo dus niet aan de wettelijke voorwaarden om te leren rijden voldeed. De ouders van een klein kindje zijn beboet omdat ze hun kind niet in een aangepast zitje vervoerden. Twee bestuurders kregen een verwittiging omdat hun achterlicht niet werkte. Tot slot had iemand meer dan 10 000 euro cash op zak, wat veel is. De man zal worden uitgenodigd voor een verhoor. De vaststellingen zijn opgenomen in een proces-verbaal. Hoewel de actie van de politie druk aangegeven werd op Waze en dat bestuurders mekaar via sociale media op de hoogte brachten, was de actie succesvol.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.