Eerste buurtrestaurant in Merksem pioniert met duurzame thuisleveringen

Vanaf woensdag kunnen inwoners van Merksem voor een betaalbare maaltijd terecht in hun allereerste buurtrestaurant: Dagschotel. Dat zal wegens corona extra inzetten op het thuisleveren van lekkere verse maaltijden op een duurzame en milieuvriendelijke manier, een primeur voor de Antwerpse buurtrestaurants.

Dagschotel is een samenwerking tussen stad Antwerpen en Sense. Het gaat om een nieuw concept van Sense, een cluster van horeca-uitbatingen met sociaal talent die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans geeft om hun carrière opnieuw op te bouwen.

In een buurtrestaurant kan iedereen terecht voor een lekkere verse maaltijd tegen een betaalbare prijs. Sommige Antwerpenaren zoals senioren of mensen met een verhoogde tegemoetkoming betalen een gunsttarief. Met de nieuwe opening in Merksem telt de stad Antwerpen ondertussen vijf buurtrestaurants. Naast Dagschotel gaat het om De 7Schaken, Kom.Eet, Bakboord en Foyer De Stroming. Sinds de coronacrisis werken alle Antwerpse buurtrestaurants met afhaalmaaltijden. Vanaf 24 december tot 2 januari verzorgen de Antwerpse buurtrestaurants speciale feestmenu’s die dagelijks variëren.

Nieuw concept

Het buurtrestaurant is een pilootproject dat extra outreachend en wijkgericht wil werken. Gerante Hetty Leuverink: “Dagschotel wil met lekkere en betaalbare maaltijden echt een nieuwe verbindende factor zijn voor Merksem in het algemeen en voor de buurt rond Dagschotel in het bijzonder. Daarom zetten we ook in op leveringen aan huis. Onder de huidige coronamaatregelen kunnen mensen voorlopig énkel zelf komen afhalen of laten leveren. Wanneer het terug is toegestaan, is iedereen uiteraard welkom om ook in het restaurant te komen eten. Er zijn een 20-tal zitplaatsen. ”

Klanten kunnen eenvoudig bestellen tot 1 uur voordien, online, telefonisch of ter plaatse in het restaurant.

Duurzaam en milieuvriendelijk

De verse maaltijden van Dagschotel worden op een duurzame milieuvriendelijke manier met elektrische bakfietsen thuis geleverd. Klanten betalen 1 euro extra voor levering aan huis. Je moet inwoner zijn van Merksem om gebruik te kunnen maken van de thuisleveringsformule. Ook werkt het nieuwe buurtrestaurant met herbruikbare verpakkingen: kwalitatieve potjes die de klant elke keer opnieuw kan gebruiken.

Schepen voor sociale zaken Tom Meeuws: “Duurzaam is geen synoniem voor ‘duur’ en daar is Dagschotel het levende bewijs van. Onze buurtrestaurants maken hun naam waar: ze zijn er werkelijk voor de hele buurt. Ik ben erg blij dat ook in deze periode hun klanten toch bij hen terecht kunnen.”

Praktisch

 • Dagschotel, Frans Adriaenssensstraat 116, 2170 Merksem
 • Open van maandag tot zaterdag van 11 tot 19 uur
 • Gesloten op zondagen, Kerstmis en Nieuwjaarsdag.
 • Bestellen ter plekke, telefonisch tijdens de openingsuren op 03 344 04 06, of via de webshop op www.dagschotel.be.

1 comment on “Eerste buurtrestaurant in Merksem pioniert met duurzame thuisleveringen

 1. Luc wuyts

  Wij hebben dit daarstraks uitgeprobeerd. Het was redelijk lekker, maar zeker geen restaurant kost. Volgens mij gemaakt in een grootkeuken.
  Voor de prijs die men vraagt is dit ok, maar stoefen zou ik er zeker over doen.
  Het feit dat men de indruk van lokale keuken geeft is fout !!!!

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.