Film in Merksem

Opnames in districtshuis

Op 28 mei eerstkomend vinden er opnieuw filmopnames plaats in het districtshuis, namelijk voor een nieuwe reeks Billie vs Benjamin (werktitel), een romance-comedy-drama reeks van 6 aflveringen van productiehuis Shelter.

Het is niet de eerste keer dat het districtshuis van Merksem als decor dienst, Vlaamse producties zoals de reeksen Over Water, Undercover en De Collega’s 2.0 namen verschillende scenes op in het unieke gebouw. Maar ook de internationale productie ‘The Sound of Philadelphia’ met Matthias Schoenaerts en Largo Winch met Sharon Stone kwamen er over de vloer.

Productiehuis Shelter, bekend van o.a. Wat Als?, Safety First & Studio Tarara, start vandaag met de opnames van een nieuwe fictiereeks. ‘Billie versus Benjamin’ is een romcom over een links meisje (Billie — 28 jaar) en een rechtse jongen (Benjamin — 29 jaar) die verliefd worden op elkaar. Het wordt een reeks over liefde en angst; Romeo en Julia ten tijde van polarisatie.

Billie en Benjamin ontmoeten elkaar wanneer ze allebei op vrijgezellenweekend – en dus verkleed – zijn. Ze lijken een match made in heaven. Tot een banale discussie de linkse trut in Billie en de rechtse lul in Benjamin naar boven haalt. De verliefdheid tussen hen is groot, maar hun tegenstellingen dreigen al Snel nog groter te worden.

‘Billie versus Benjamin’ gaat over hoe angst en polarisatie het pad van de liefde onmogelijk maken. Over hoe mensen per sé gelijk willen halen en daarvoor steeds extremere standpunten innemen. leder vanuit zijn eigen bubbel, gesteund door vrienden op social media. Ook Billie en Benjamin zitten elk in hun eigen bubbel. En ook zij zijn bang.

Bang dat ze niet genoeg zijn, bang dat er niet genoeg gaat zijn voor iedereen in onze maatschappij. En als hun angst het overneemt en leidt tot een blinde haat voor de tegenpartij… welke plaats krijgt hun liefde dan nog?

De hoofdrollen zijn weggelegd voor kind aan huis bij Shelter, Charlotte Timmers, die de linkse Billie speelt, en nieuwkomer (hoewel: hij was Joepie Hottie van het Jaar 2009) Ward Kerremans, die de rol van de rechtse Benjamin vertolkt. Zij worden bijgestaan door Joke Emmers en Jeroen Perceval, die Billies beste vriendin Marie en Benjamins beste vriend Tommie spelen.

‘Billie Versus Benjamin’ (Werktitel) werd mede mogelijk gemaakt door de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds & de Tax Shelter maatregel van de Vlaamse Overheid.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.