Het Merksemse Junior Team 2021-2022 is van start gegaan

Op woensdag 6 oktober kwam het Merksemse Junior Team 2021-2022, een groep van 12 geëngageerde Merksemse jongeren, voor de eerste keer samen. Het komende schooljaar zullen ze tijdens 10 workshopdagen werken aan maatschappelijke relevante thema’s, om zo bij te dragen aan een leeftijdsvriendelijk beleid.

Voor het tweede jaar op rij heeft het district Merksem een Junior Team. Dit team van 12 jonge Merksemnaren uit het 6e leerjaar gaat gedurende het schooljaar aan de slag met allerhande thema’s: techniek, beweging, armoede, afval, groen, diversiteit, bibliotheek en verkeersveiligheid. Het hele traject wordt op www.merksem.be/juniorteam gedocumenteerd met nieuwsberichten en filmreportages. Die laatste kan je ook op het You Tube-kanaal van het Junior Team bekijken.

Tijdens de start leerden de jonge ambassadeurs elkaar kennen en ontdekten ze op een interactieve manier hoe de districtswerking functioneert. De eerste bijeenkomst werd officieel afgerond met een overzicht over het komende jaar en een startwoord door districtsschepen voor jeugd Sonja De Meyer. Het nieuwe Junior Team genoot van een feestelijke receptie en gaf aan helemaal klaar te zijn voor het komende jaar.

“Met zulke 12 enthousiaste ambassadeurs kijk ik er enorm naar uit om samen met mijn collega’s districtsschepenen, onze jeugddienst, onze districtspartners en andere organisaties een heel werkjaar aan de slag te gaan,” aldus districtsschepen voor jeugd Sonja De Meyer.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.