OLSE Merksem handbal logo

Merksem Handbal – Don Bosco Gent 35 – 28

Merksem bewijst vandaag dat ze dit seizoen ver onder hun waarde geklasseerd staan. Covid en vooral kwetsuren hebben ons de das omgedaan.
Merksem nog steeds zonder Simon Van Den Bergh en Slaven Barbaric moest toezien dat Gent in de beginfase 2 keer op voorsprong klom. Maar eens onze turbo warmliep stond er geen rem meer op. Na 5 minuten 5 – 4 voor Merksem dank zij Jeroen Driesen. Gergely Csabai vond zijn draai in verdediging in een perfecte samenwerking met Timo Luypaeert. Na 10 minuten stond er 10 – 5 te blinken. Mikolaj Borowczyk en Stijn Van De Vliet diepten de kloof verder uit en als dan Pieter Schruers zijn netten ook als een leeuw verdedigde stond er bij de rust 18 – 11 op het scorebord.
Merksem die voor een loodzware periode staat met 4 wedstrijden op 10 dagen wou zo snel mogelijk zekerheid en Sander De Herdt maakte er na 5 minuten 22 – 12 van. Daarna speelden we de tweede helft rustig uit. Zaïd Allaf bracht op het kwartier 26 – 18 op het bord en Gergely Csabai maakte bij 33 – 25 zijn eerste voor zijn nieuwe club. Dat we met onze jeugd goed bezig zijn bewees Wannes Van Dyck door de 2 laatste doelpunten van Merksem in de Gentse netten te deponeren. Eindstand 35 – 28.
Pieter Schruers 50′, Jarno Vinckevleugel 10′, Timon Luypaert, Zaïd Allaf 5, Mikolaj Borowczyk 15, Jeroen Driesen 8, Stijn Van De Vliet 3, Bjorn Luypaert, Gergely Csabai 1, Wannes Van Dyck 2, Laurel Ntibashirakandi, Sander De Herdt 1.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.