Opening nieuw vaccinatiecentrum districtshuis Merksem

Vanaf donderdag 17 maart kunnen inwoners van Antwerpen, Borsbeek, Wommelgem, Stabroek en Schoten terecht in vaccinatiecentrum districtshuis Merksem voor hun boostervaccinatie en voor de vaccinatie van kinderen van 5 tot en met 11 jaar. Het nieuwe vaccinatiecentrum is vanaf dan elke donderdag open van 16 tot 19.30 uur. Vanaf dinsdag 1 maart kunnen inwoners hiervoor een afspraak maken via www.vaccovid.be of door te bellen naar de lokale corona-infolijn op 03 435 95 55. Binnenkort opent er nog een nieuw vaccinatiecentrum, meer info daarover volgt later. De sluiting en afbouw van grotere vaccinatiedorpen en de opening van kleinere vaccinatiecentra, kaderen in een volgende fase van de vaccinatiecampagne.

De vaccinatiecampagne is een samenwerking tussen de vier Antwerpse eerstelijnszones (ELZ Antwerpen), Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA), stad Antwerpen en de gemeenten Borsbeek, Wommelgem, Stabroek en Schoten.

Districtshuis Merksem

De ligging, de bereikbaarheid en de toegankelijkheid voor alle burgers waren belangrijke factoren die meespeelden bij het kiezen van de nieuwe locatie in districtshuis Merksem. Het vaccinatiecentrum districtshuis Merksem (Burgemeester Jozef Nolfplein 1, 2170 Antwerpen) opent op donderdag 17 maart. Vanaf dan zal het elke donderdag open zijn van 16 tot 19.30 uur. Burgers kunnen er terecht met hun uitnodiging voor hun boostervaccinatie en de vaccinatie van kinderen van 5 tot en met 11 jaar. Later wordt dit vaccinatiecentrum ook opengesteld voor andere doelgroepen van de coronavaccinatie. De dagelijkse dienstverlening en werking van het districtshuis blijven doorlopen, naast het vaccinatieaanbod.

Daarnaast blijven de drie bestaande vaccinatiepunten ZNA Sint-Erasmus (Luitenant Lippenslaan 55, 2140 Antwerpen), ZNA Stuivenberg (Lange Beeldekensstraat 267, 2060 Antwerpen) en vaccinatiepunt Kiel (Sint-Bernardsesteenweg 187, 2020 Antwerpen) ook nog steeds open voor basis- en boostervaccinatie.

Inwoners kunnen een afspraak maken via www.vaccovid.be of bellen naar de lokale corona-infolijn op 03 435 95 55. Op welke locatie de burger terecht kan, hangt af van het type vaccin dat er gegeven moet worden.

Van vaccinatiedorpen naar vaccinatiecentra

Gelijktijdig met de opening van deze kleinere centra, wordt de capaciteit van vaccinatiedorp Kinepolis afgebouwd. Vaccinatiedorp Antwerp Expo werd in februari al gesloten. Doordat in Antwerp Expo en Kinepolis veel burgers gevaccineerd werden op korte termijn, neemt de vraag naar vaccinatie stilaan af. Tegelijkertijd wordt er ingezet op een constant vaccinatieaanbod, zodat de burger gedurende een langere periode op dezelfde locaties terecht kan. Daarom werd gekozen om kleinere vaccinatiecentra te openen en de vaccinatiedorpen af te bouwen.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.