Du Chastellei wordt als proefproject fietsstraat

Merksem
25 juni 2022, 2:51
Meest helder
Meest helder
18°C
gevoelstemperatuur: 17°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 80%
windsnelheid: 11 km/h Z
Windstoten: 14 km/h
UV-Index: 0
zonsopgang: 5:28
zonsondergang: 22:02
Verwachting 25 juni 2022
dag
Stortbuien
Stortbuien
21°C
windsnelheid: 11 km/h ZZW
Windstoten: 25 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
13°C
windsnelheid: 7 km/h ZW
Windstoten: 22 km/h
Verwachting 26 juni 2022
dag
Meest bewolkt
Meest bewolkt
21°C
windsnelheid: 11 km/h ZZW
Windstoten: 25 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
14°C
windsnelheid: 4 km/h Z
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 27 juni 2022
dag
Stortbuien
Stortbuien
21°C
windsnelheid: 4 km/h WZW
Windstoten: 18 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
12°C
windsnelheid: 7 km/h ZW
Windstoten: 22 km/h
Verwachting 28 juni 2022
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
22°C
windsnelheid: 7 km/h ZZW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Helder
Helder
13°C
windsnelheid: 4 km/h OZO
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 29 juni 2022
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
25°C
windsnelheid: 4 km/h ZO
Windstoten: 18 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
16°C
windsnelheid: 4 km/h ONO
Windstoten: 18 km/h
 

Archieven

De Du Chastellei in Merksem wordt door stad Antwerpen als proefproject heringericht als fietsstraat. Daarbij krijgt ze in april nieuwe verkeers- en informatieborden en wegmarkeringen, zodat fietsers er veilig en vlot kunnen doorrijden. Om de snelheidsbeperking van 30 km/u af te dwingen, plaatst het district twee verkeersplateaus in de straat. Dit komt mee tot stand met financiële steun van het Vlaams Gewest. Bij een positieve evaluatie krijgt de fietsstraat een permanent karakter.

De Du Chastellei maakt als ‘lokale fietsroute’ deel uit van het functionele fietsroutenetwerk van de stad Antwerpen. De straat vormt een verbinding tussen de Speelpleinstraat en de Molenlei. De Speelpleinstraat is reeds een definitieve fietsstraat; de Molenlei is een fietsstraat als proefproject die bij een positieve evaluatie definitief wordt.

Nu werkt de stad deze missing link weg. De Du Chastellei wordt versneld uitgerold als proefproject aan de hand van markeringen, verkeersborden en informatieborden.

Snelheidsmetingen wezen uit dat er te snel gereden wordt in Du Chastellei. Daarom neemt het district bijkomende snelheidsremmende maatregelen. Ter hoogte van huisnummer 8 en huisnummer 84 worden er kunststof verkeersplateaus geplaatst.

Deze ingrepen zullen in de loop van april gebeuren, afhankelijk van de weersomstandigheden. Indien de proefopstelling positief geëvalueerd wordt, komt er een ontwerp om de fietsstraat definitief aan te leggen met rode asfalt.

In een fietsstraat zijn fietsers de belangrijkste weggebruikers, maar zijn ook auto’s toegelaten. Fietsers mogen in elke richting de helft van de rijbaan langs de rechterzijde gebruiken. Men mag er maximum 30 kilometer per uur rijden en andere voertuigen mogen de fietsers nooit inhalen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.