Kom naar het Circusplein op zondag 29 mei

Geniet op zondag 29 mei op het Kroonplein van een namiddag vol circusplezier voor jong en oud. Professionele artiesten trakteren je op spectaculaire circusacts en je kan zelf deelnemen aan allerhande workshops.

Circusworkshops

Alle workshops zijn gratis en vinden doorlopend plaats. Vooraf inschrijven is niet nodig.

  • Gebruik je fantasie en knutsel de mooiste circustent die je je maar kan inbeelden.
  • Hou je focus én je evenwicht en laat iedereen zien dat jij een krak bent op de slackline.
  • Kom naar de open circuspiste en leer allerlei circustechnieken met ballen, tonnen, diabolo’s en meer. De artiesten van Ell Circo d’Ell Fuego zijn de ideale leermeesters om je te begeleiden.
  • Laat je aan de grimestand schminken tot de mooiste artiest of de gekste clown.

Wie niet kan wachten tot het Circusplein, kan bovendien op woensdag 4, 11, 18 en 25 mei al deelnemen aan circusworkshops op het Kroonplein. De workshops vinden plaats van 14 tot 16 uur, zijn gratis en zonder inschrijving vooraf. Iedereen vanaf 3 jaar is welkom om mee te doen!

Voorstelling ‘Zirkus’
om 13.30, 14.30 en 16 uur

Zirkus vertelt het verhaal van twee bevriende cynische circusdirecteurs. Na een aantal gloriejaren gaat het helaas bergafwaarts met hun circus, en wordt het uiteindelijk zelfs gesloten.

Al snel missen de 2 vrienden de spotlights en daarom bedenken ze een plan. Ze strikken een flamboyante en voluptueuze dame die ze roem en rijkdom beloven, maar ze realiseert zich niet dat ze zal worden opgevoerd als een ‘circusfreak’.

Zirkus zorgt voor absurdistisch en grotest straattheater geïnspireerd op de freakshows en circussen van de jaren ’30 en de popart van Andy Warhol. Het scherpe contrast tussen de personages en hun interactie met het publiek zorgen voor een fascinerende spanning waar je als toeschouwer geen genoeg van krijgt.

Voorstelling ‘No Way Back’
om 15 uur

Niels Reynaert en Samuel Bey vormen samen Duo Berlingo. In hun voorstelling ‘No Way Back’ bouwen ze met kinderlijk enthousiasme en vooral met 56 blauwe groentenbakken gewaagde constructies. Wat eenvoudig begint, wordt al snel een aanstekelijk spel van uitdagen en uittesten, met het publiek als bevoorrechte getuige.

Terwijl ze elkaar afwisselend inspireren en irriteren toont Duo Berlingo op subtiele en komische wijze het lot van ieder mens.

Praktisch

Circusplein
zondag 29 mei van 13 tot 17 uur
Kroonplein
gratis en zonder inschrijving vooraf

  • Workshops | doorlopend
  • Voorstelling Zirkus | om 13.30, 14.30 en 16 uur
  • Voorstelling No Way Back | om 15 uur

Meer info : sportantenne.merksem@antwerpen.be | 03 338 72 68

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.