Reuzenvriendelijk Merksem

Dankzij de inzet van folkloregroep Den Deugniet, de Koninklijke Kring voor Heemkunde Merksem en de Merksemse reuzen, Modest en reusje Deugeniet, ontvangt district Merksem het officiële label voor reuzenvriendelijke gemeente. Om dat te vieren wordt reusje Deugeniet op zaterdag 30 april om ? 11 uur ingeschreven in het geboorteregister van Merksem.

Reuzenvriendelijke gemeente

De Merksemse reuzen Modest en Deugeniet zijn op tal van activiteiten in Merksem aanwezig, zoals Schaal Sels en de Vredesfeesten, en ze wandelen mee in stoeten tot ver buiten het district. Daardoor maken Merksem en zijn reuzen nu officieel aanspraak op de titel van ‘reuzenvriendelijke gemeente’.

Stoet over de Bredabaan

District Merksem en folklorevereniging Den Deugniet ontvangen voor die titel een officiële oorkonde. Voor deze feestelijke gebeurtenis zullen onze en nog een aantal andere reuzen een mooie wandeling maken doorheen het district. Iedereen kan ze vanaf 13.30 uur komen bewonderen tijdens hun stoet over de Bredabaan. De stoet eindigt aan de Koninklijke Kring voor Heemkunde Merksem, waar er bovendien een feestelijk onthaal wordt georganiseerd.

Meter en peter

Traditiegetrouw krijgt de kersvers ingeschreven reus – Deugeniet in dit geval – een meter en peter toegewezen. Reuzin D’Oede Ula van Blankenberge en reus Roland De Belleman van Beveren nemen die taak op zich, ook voor grote reus Modest.

Deugeniet krijgt bovendien ook een meter en peter ‘van vlees en bloed’, namelijk peter Yves-Michel Kinet (voorzitter van folkloregroep Den Deugniet) en meter Imelda Hesbeens (lid van Den Deugniet).

Praktisch

11 uur | Burgemeester Jozef Nolfplein: Inschrijving van reusje Deugeniet in het geboorteregister van Merksem
13.30 uur | Burgemeester Jozef Nolfplein: Vertrek van de stoet over de Bredabaan met als eindpunt de Koninklijk Kring voor Heemkunde Merksem, Terlindenhofstraat 265

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.