Toekomstbomen Ringlaan

Op verschillende locaties in Merksem worden in het najaar toekomstbomen aangeplant. Voor de aanplant van deze bomen worden in de middenberm van de Ringlaan sinds begin deze maand enkele voorbereidende bodemwerken uitgevoerd .

Op verschillende locaties in Merksem komen toekomstbomen. Deze bomen staan in een straat of op een plein en krijgen veel ruimte om te groeien, zowel boven als onder de grond. Zo worden ze gemakkelijk meer dan 120 jaar. Deze bomen voor schaduw, zuivere lucht en een grotere biodiversiteit.

In de middenberm van de Ringlaan komen een 40-tal bomen bij. Vanaf 1 juni start de groendienst met de voorbereidende bodemwerken. De bodem van de volledige groenzone wordt verbeterd tot 1m diepte. Zo hebben de wortels voldoende voedingsstoffen, en kunnen de toekomstbomen groeien in ideale omstandigheden.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.