112 nieuws Merksem

Controles op bromfietsen, steps en fietsers

Het wijkteam van Merksem en het verkeersondersteuningsteam van de regio Noord controleerden op woensdag op overlast van bromfietsers, steps en fietsers. Er werd onder meer gekeken naar zij die tegen de richting reden op het fietspad. 16 bromfietsen¬† werden op de rollen gezet. 2 werden in beslag genomen omdat ze opgevoerd waren. E√©n van de bestuurders bleek na een grondige controle in het bezit van een afstandsbediening waarmee hij de maximum snelheid van zij voertuig kon manipuleren. De ‘klasse A’ bromfiets haalde een snelheid van 67 km/uur. 20 bestuurders van steps, bromfietsen of fietsen reden tegen de richting. Een aantal reden ook rond met de gsm in de hand. Allen kregen ze een boete.

In de Du Chastellei werden 2 automobilisten beboet die de regels van de fietsstraat niet naleefden. In de Molenlei reden dan weer 4 automobilisten tegen de richting door de (fiets)straat. Verder werden nog tientallen boetes uitgeschreven voor foutparkeerders, automobilisten die rondreden met gsm in de hand, motorrijders zonder veiligheidskledij, blokkeren van een kruispunt, rijden zonder veiligheidsgordel en andere overtredingen. 2 jongeren, jonger dan 16, op deelsteps werden staande gehouden conform de recente wetgeving. De accounts waarmee ze hun steps ontleenden werden gedeactiveerd en ze moesten te voet verder. Een andere -16-jarige die rondreed met zijn eigen e-step zag zijn step ni beslag genomen. Zijn ouders dienden deze op te halen op het politiekantoor.

Tot slot bleek een koerier die maaltijden leverde in het zwart aan het werk. De man trok een uitkering en was desondanks aan het werk. Hiervoor werd pv opgemaakt.

Bron Lokale Politie Antwerpen

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.