Eerste wanden voor verdiepte Ring en Kanaaltunnels in de grond

Maandag 19 september start de bouw van de wanden van de verdiepte Ring en Kanaaltunnels ter hoogte van het complex Merksem op de Groenendaallaan. De oostelijke wanden van de toekomstige Ring gaan er nu al de grond in omdat de zone de komende jaren moeilijk bereikbaar zal zijn door aanleg van de Bypass. Men zal gedurende vijf maanden in de noordelijke lus (kant McDonald’s) en de zuidelijke lus (kant Colruyt) van het complex Merksem werkzaam zijn voor een totale lengte van 500 meter wand.

Bentonietcentrale in noordelijke lus

Men gebuikt bentoniet om de wanden waterdicht te maken. Bentoniet is een natuurlijke kleistof met deeltjes die zo klein zijn dat ze de grond waterdicht kunnen maken. Het wordt aangeleverd in korrels en ter plaatse vermengd met water in een bentonietcentrale. De centrale wordt vanaf 12 september in de voormalige noordelijke lus van complex Merksem opgetrokken en is operationeel tegen 19 september.

Lange werkdagen

Doordat de werking van de bentonietcentrale en de bouw van de ondergrondse wanden weinig overlast bezorgen, zal men de komende maanden flink doorwerken. De aannemer werkt zo veel als mogelijk met twee ploegen, op weekdagen tussen 6 uur ’s morgens en 22 uur ’s avonds.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.