Oscare vzw en Lucide slaan de handen in elkaar om de hoge energiefactuur aan te pakken

De energieprijzen swingen de pan uit. Heel wat gezinnen hebben moeite om hun energierekening nog te betalen. Ook bij Oscare vzw, nazorg- en onderzoekscentrum voor patiënten met brandwonden en littekens, worden de kosten voor energie alsmaar hoger.

Om goede nazorg te bieden aan patiënten met brandwonden en littekens, is er in de gebouwen van de vzw veel verlichting nodig. Dagelijks branden er zo’n 150 lampen die enorm veel energie verslinden. Vaak zijn dit nog oude gloeilampen die veel meer verbruiken dan nieuwe, zuinige led lampen.

“In het voorjaar kwamen we in contact met de firma Lucide, een dynamisch Belgisch familiebedrijf dat functionele verlichting voor binnen- en buitengebruik ontwikkelt. Toen bleek dat Lucide ons financieel wilde steunen, was dat gelijk het ideale moment om de mogelijkheden na te gaan om de verlichting bij Oscare energiezuiniger te maken.” aldus Koen Maertens, directeur van Oscare vzw.

Lucide maakte een analyse van de verlichting die we momenteel gebruiken en zal op zeer korte termijn een oplossing voorstellen om onze energiefactuur drastisch te doen dalen. Zo kan Oscare de vrijgekomen financiële middelen gebruiken voor een nog betere nazorg van hun patiënten.

“Niet alleen de financiële steun die wij aan Oscare bieden is levensnoodzakelijk. Ook structureel hulp bieden zodat de eigen middelen optimaal gebruikt kunnen worden waar ze echt nodig zijn, is cruciaal voor het bestaan van een vzw. Wij zijn dan ook heel blij dat wij ons steentje kunnen bijdragen”. aldus Ward Mertens, CEO van Lucide.

Lucide koos ervoor een structureel partnership aan te gaan met Oscare vzw voor 3 jaar. Deze manier van samenwerken, waarvoor ook andere bedrijven welkom zijn, zorgt mee voor het voortbestaan van de organisatie.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.