Vergunning ingediend voor voorbereidende werken Schijnpoort

De Molenlei werd in de zomer van vorig jaar al ingericht als fietsstraat met markeringen en verkeersborden. De kenmerkende rode kleur die fietsstraten hebben, ontbrak nog. Maar deze kan nu in het deel tussen Eethuisstraat en Victor Roosensplein aangebracht worden. De werken worden als de weersomstandigheden het toelaten, uitgevoerd van maandag 14 november tot vrijdag 18 november 2022.

De werken worden in 2 fasen uitgevoerd. Tijdens fase 1, van 14 tot 18 november 2022, wordt de toplaag asfalt, tussen het Victor Roosensplein en de Eethuisstraat, verwijderd en een nieuwe toplaag asfalt in rode kleur aangebracht. Op het verkeersplateau aan de Generaal Mahieustraat wordt een strook grijze klinkers vervangen door rode klinkers. De betonnen rijbaankussens blijven behouden.

Tijdens de werken is de Molenlei, tussen het Victor Roosensplein en de Eethuisstraat, afgesloten voor fietsers en gemotoriseerd verkeer. De omleiding loopt via de Oudebareellei. Parkeren is niet toegelaten, inritten en garages zijn niet bereikbaar. De voetpaden blijven wel steeds toegankelijk.

De Generaal Mahieustraat loopt dood op de Molenlei en wordt tijdelijk dubbel richting. Er wordt ter hoogte van de Molenlei een tijdelijk parkeerverbod ingesteld om een terugkeerbeweging mogelijk te maken. Het Victor Roosensplein blijft bereikbaar.

In fase 2, op een later tijdstip, wordt het gedeelte tussen het Victor Roosensplein en de Bredabaan heringericht.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.